Skupština usvojila Odluku o završnom računu Grada Vranja

Odluka o završnom računu grada Vranja za 2023. godinu usvojena je na 5. sednici gradskog parlamenta koja se održava u četvrtak.

U izjavi za zvaničan gradski sajt rukovodilac Odeljenja za budžet i finansije Nenad tasić istakao je da je, u odnosu na planirani, budžet realizovan sa čak 95 odsto.

"Ukupno ostvareni prihodi i primanja u budžetu grada Vranja sa prenetim sredstvima iz prethode godine iznose 3,43 milijarde dinara, dok su ukupni tekući rashodi 3,46 milijardi.

U 2023. godini ostvaren je suficit u iznosu od 131,5 miliona dinara.

Od toga 62 miliona dinara su sredstva namenskog karaktera opredeljena za dodelu pomoći u građevinskom materijalu i opremi, popravku i adaptaciju seoskih kuća sa okućnicom, za isplatu PDV-a na ime rekonstrukcije Zdravstvenog centra kao i za finansiranje vodovodne mreže u Industrijskoj zoni Bunuševac, dok su preostala sredstva u iznosu od 54 miliona dinara kao višak prihoda preneta u 2024. godinu.

Ukupno ostvarenje prihoda je 95 odsto u odnosu na planirana sredstva, a ostvarenje rashoda je 92", rekao je Tasić.

Blokada govornice

Odbornici opozicije blokiraju rad skupštine, odnosno obraćanje odbornika sa govornice. Tok sednice je ipak nastavljen, tako što se izvestioci obraćaju stojeći ispred predsedništva. Usvojeni su na taj način izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Potvrđeni su mandati novih odbornika. To su Slobodan Stamenković i Dragan Antić, sa liste Hrabro za Vranje- SRCE, DS, PSG, Ekološki ustanak Ćuta, Slađan Kitanović sa liste Aleksandar Vučić – Vranje ne sme da stane, i Sunčica Aleksić, sa liste Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma. Usvojena je Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva, kapitala i drugih oblika organizovanja, u periodu od 1. januara do 31. decembra 2023. godine.

Najnovije vesti