Jovanović pred Brzi Brod: Teško je igrati unapred dobijene utakmice

Ekipa Brzog Broda je po kvalitetu, a i po položaju na tabeli dosta ispod nas, ali mi to u nedelju moramo da opravdamo na terenu, izjavio je u četvrtak u Vranju trener Dinamo Jug-a Marko Jovanović.

Njegovi puleni, inače liderski tim Srpske lige Istok, odigraće u nedelju u Brzom Brodu kod Niša utakmicu 11. prvenstvenog kola.

Dinamo Jug iz deset mečeva ima 25 bodova (osam pobeda i po jedna nerešena utakmica i poraz) dok je Brzi Brod pretposlednji, petnaesti na tabeli sa samo 7 bodova (dve pobede, jedna nerešena utakmica i sedam poraza).

"Idemo, dakle, ekipi koja se bori za goli život, pretposlednji su na tabeli i upravo to znači da neće odustati i da će se boriti do kraja, jer je rana faza šampionata.

Na osnovu toga mogu da zaključim da će biti izuzetno teška utakmica i bespoštedna borba za tri boda, tim pre što nećemo biti kompletni", rekao je Jovanović.

Osvrnuvši se na prethodno kolo, on je kazao da je Dinamo Jug, u prethodnoj utakmici, u pobedi nad Jedinstvom 1936 iz Kruševca na domaćem terenu, odigrao "možda i najbolje drugo poluvreme od starta šampionata Sroske lige Istok.

"Tim pre što je ekipa iz Kruševca jako kvalitetna i do našeg prvog kola u nadoknadi prvog dela igre praktično su bili ravnopravan rival", kazao je Jovanović.

Kapiten Milan Tasić rekao je da on i njegovi saigrači ne smeju potceniti rivala.

"Bodovi neće doći sami po sebi.

Znamo sve njihove vrline i mane, nadamo se da ćemo biti pravi i osvojiti nove bodove", kazao je Tasić.

Fudbaler Andreja Stamenković naveo je da je pred vranjskim timom zahtevna utakmica.

"Dobro smo se spremili, dobro trenirali i ako ispoštujemo sve što šef traži od nas očekujem pobedu", rekao je Stamenković.

Meč između Brzog Broda i Dinamo Juga odigraće se u nedelju 20. oktobra u 15 časova.

Najnovije vesti