Vranjanac Mateja Dodić potpisuje za hrvatskog rukometnog šampiona

Posle Stefana Dodića, rukometaša poreklom iz Vranja koji je u sezoni 2022/2023 igrao za Zagreb, hrvatskog šampiona, još jedan Vranjanac i njegov prezimenjak Mateja Dodić od juna naredne godine trebalo bi da obuče dres trofejnog zagrebačkog kluba.

Mozzart Sport piše da je hrvatski šampion, zbog deficita kvalitetnih desnih krila, vrlo zainteresovan da dovede Dodića, već nekoliko godina igrača šabačke Metaloplastike.

Kontakt je uspostavljen i transfer je blizu realizacije, navodi se.

Dodić će u Šapcu ostati do kraja sezone.

U junu mu ističe četvorogodišnji ugovor sa vicešampionom Srbije, koji je potpisao 2021.

On bi potom trebalo da se pridruži srpskom rukometašu Milošu Kosu u taboru Zagrepčana, redovnog učesnika evropske Lige šampiona u rukometu.

Ove sezone boje jedinog prvaka Hrvatske brani još jedan Srbin, desni bek Mihajlo Radojković.

Podsećanja radi, Mateja je bio član najbolje generacije srpskog rukometa u poslednjih desetak godina, koja je pre dve godine bila bronzana na juniorskom Evropskom prvenstvu u Portugaliji.

Levoruki igrač pozivan je ranije i u seniorsku reprezentaciju, mada u prethodnom periodu nije bio u planovima selektora Borisa Rojevića.

Zagreb je prošlog leta ostao bez dvojice vrhunskih desnih krila, veterana Ivana Čupića (koji je sada pomoćnik Andriji Nikoliću) i Zlatka Horvata.

Prva opcija na toj poziciji trenutno im je Filip Glavaš, a tu su još Paolo Kraljević i mladi Petar Šprem.

Profil

Mateja Dodić je proglašen za najboljeg sportistu Šapca u 2023. godini. Sa Metaloplastkom je osvojio Kup Srbije i Superkup 2022. Ponikao je u GRK Mladost u Vranju kod trenera Miodraga Nikolića Robija i Zorana Arizanovića Šefa. Kada je stigao u Šabac, postao je najmlađi prvotimac Metaloplastike u istoriji - debitovao je sa 15 godina, devet meseci i dva dana. Nastupao je za gotovo sve mlađe selekcije Srbije - od pionira do juniora. Još krajem 2018. godine izjavio je za Vranje News da mu je cilj da igra u A selekciji Srbije. Mateja Dodić rođen je 2003. godine u Vranju. Trenira rukomet od 2010. Osim za GRK Mladost u Vranju nastupao je pre Metaloplastike i za leskovački RK Meteor. Mateja igra na poziciji desnog krila.

Komentari

Svaka čast Robiju i Šefu koji su stvorili u svojoj rukometnoj akademiji sijaset vrsnih rukometaša koji prenose slavu rukometnog Vranja.
Šta sad imamo u RK Vranje, igrače sumnjivog kvaliteta koji igraju Super ligu, dno tabele, pobede na silu i igrače Vranjance koji su vraćeni iz Bsk Bujanovac jer momci nisu mogli da igraju ni tamo u Bujanovac a ovde popunjavaju do šesnaest. Oterani su iz kluba igrači na tribinama da navijaju i koji imaju kvalitet ali ne koštaju.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje news Inflacija u septembru 4,2 odsto »

Vranje/Beograd - Tačno 4,2 odsto iznosila je inflacija u septembru ove godine, što je pad od 0,1 odsto u odnosu na prošl...