Rukometaši protiv Rudara iz Kostolca za prvu prvenstvenu pobedu (petak 19h)

Do prve prvenstvene pobede u aktuelnoj sezoni Super rukometne lige, RK Vranje 1957 pokušaće da dođe u petak od 19 časova u vranjskoj Sportskoj hali, kada će u okviru 5. prvenstvenog kola, u derbiju začelja, dočekati kostolačkog Rudara.

Vranjanci sa superligašem iz Kostolca dele poslednje mesto na tabeli Super lige sa po jednim bodom, s tim što protivnik Vranja ima nešto bolji gol količnik.

Dosadašnji učinak dve ekipe, osim što su doživele po tri poraza i jedan nerešen rezultat, pokazuje da su Vranjanci najmanje efikasan tim u ligi sa postignutih 89 golova u četiri meča, dok su igrači njegovog rivala dosada zatresli mrežu protivničkih ekipa 103 puta.

S druge strane, odbrana vranjskog tima je nešto čvršća (primljenih 118 naspram 129 ekipe iz Kostolca).

Ipak, gosti imaju nešto bolju gol razliku (-26) naspram Vranjanaca (-29).

Realno, vranjski tim imao je i teži raspored u prva četiri kola - igrao je protiv Crvene zvezde, Partizana, Dinama iz Pančeva i Metaloplastike (sve ekipe su u vrhu tabele), a Kostolac sa Jugovićem, Kolubarom (jedino je tu osvojio bod), Vojvodinom i Crvenom zvezdom.

Trener Vranja 1957 Đorđe Teodorović kaže uoči predstojećeg prvenstvenog meča da njegov tim u prva četiri kola nije bio miljenik žreba, ali da se stručni štab borio na sve načine da uigra ekipu za ono što sledi.

"Na početku prvenstva smo među sobom pričali da bi bilo sjajno da u prva četiri kola makar nekom otkinemo bod, uspeli smo u tome već u prvom kolu na gostovanju Crvenoj zvezdi.

Za nas tek slede odlučujuće utakmice, prva od njih već u petak kada dočekujemo Rudara, ekipu sa velikom tradicijom.

Pojačali su tim, doći će na naš teren sigurno sa željom da naprave dobar rezultat jer i oni, kao i mi, imaju tanak bodovni saldo.

Zato pozivam publiku da dođe u što većem broju i podrži naš tim, jer podrška sa tribina mnogo znači.

Ponavljam, ekipa nam je još uvek u fazi uigravanja, ali je vreme da posle četiri kola počnemo da uzmamo bodove", kazao je Teodorović.

Iz uprave vranjskog kluba navode da je predstojeća utakmica "prilika da svi ljubitelji rukometa i verni navijači pokažu šta znači prava podrška"

"Želimo tribine pune energije, glasno navijanje i one trenutke kad je svaka odbrana jača uz vaš aplauz, a svaki pogodak slađi zbog vaše podrške.

Rukomet u našem gradu je više od sporta.

To je južnjačka strast, zajedništvo i tradicija.

Zato, ne dozvolite da vam promakne ova utakmica, stanite uz svoj grad, uz svoj tim i bodrite ih na putu ka novoj pobedi.

Zagrejte dlanove, glas i srce jer Vranje zaslužuje da se ori od navijanja.

Vidimo se večeras (petak 17h) u hali", poručili su iz uprave vranjskog kluba.

Najnovije vesti