Derbi i vrh tabele srpskoligašu iz Trgovišta: Pčinja - Sloga 1:0

Vranje - Fudbaleri Pčinje pobedili su kao domaćini u Trgovištu leskovačku Slogu sa 1:0 (0:0), u derbiju dosadašnjeg toka prvenstva, a verovatno i cele polusezone u fudbalskoj Zoni Jug.

Domaćin je golom Marka Hristića u 59. minutu zaslužio da se nakon sedam kola izdvoji na vrhu tabele, pobedivši tim sa kojim je do ovog kola bio ravnopravan po broju osvojenih bodova.

Prema viđenom, prvo poluvreme proteklo je uglavnom u ispitivanju snaga dva tima, uz po šansu i polušansu na obe strane.

U tom delu utakmice publika nije mogla da uživa u lepoti fudbalske igre i borbi dva tima sa vrha tabele kakva se očekivala.

U drugom poluvremenu, viđena je nešto drugačija slika - Pčinja je krenula odlučnije ka golu protivnika, stvorila nekoliko poluprilika, izvela nekoliko kornera, doduše bez postignutog gola.

Tako je bilo sve do 59. minuta kada je, posle kornera kojeg je izveo Ćirković, igrač Sloge izbacio loptu do Luke Đorđevića, ovaj je šutirao, golman Sloge odbranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Hristić i poslao je u mrežu gostiju.

Ubrzo posle vođstva Pčinje gosti su, posle grubog starta nad strelcem Hristićem, ostali bez iskusnog Mikice Zdravkovića, zbog drugog žutog kartona na utakmici.

Do kraja meča bilo je šansi da se rezultat promeni, posebno od domaćih igrača, ali je jednu dobru šansu propustila i brojčano oslabljena Sloga.

Trener Pčinje Predrag Ristić kazao je posle utakmice za Vranje news da je njegov tim odigrao veoma tešku i zahtevnu utakmicu, protiv fizički odlično pripremljene i sa klupe dobro vođene ekipe Sloge.

"Negde sam znao da neće biti lako i svojim igračima najavio utakmicu sa malim brojem golova.

Nismo bili na nivou od prošlog vikenda i meča u Lebanu, pre svega mislim da nam glava nije bila dovoljno hladna za ovakvu utakmicu.

Tu prvenstveno mislim na sam početak, ali kako je vreme odmicalo bili smo sve bolji i, na kraju krajeva, ostvarili ono što nam je bio cilj - uknjižiti tri nova boda", kazao Ristić za naš portal.

On je dodao da je, osim pobede, zadovoljan zalaganjem igrača njegovog tima.

"Verujem da je svako od njih dao svoj maksimum.

Napomenuo sam da od početka prvenstva igramo sa skraćenom rotacijom.

Važno je pred narednu utakmicu, koja će takođe biti derbi protiv drugoplasiranog Grackog, biti jači za Mihajlovića i Cvetkovića", kaže Ristić.

Utakmicu protiv Grackog Pčinja će takođe odograti kao domaćin.

Na čelu tabele zonaš iz Trgovišta ima 16 bodova, drugoplasirani BSK iz Bujanovca 15, Gracko 14, a Sloga iz Leskovca 13 bodova.

Hančani deklasirani, BSK-u tri nova boda

Preostala dva tima iz Pčinjskog okruga, koji ove sezone nastupaju u Zoni Jug, ostvarili su polovičan uspeh u ovom kolu. Bujanovački BSK, koji igra odlično od starta lige, ostvario je pobedu od 2:4 na gostovanju Jedinstvu u Bošnjacu. Bujanovčani sada imaju 15 bodova i samo su na korak od lidera Pčinje. Nažalost, hanska SFK Morava (koja u prošlom kolu zabeležila je visoku pobedu protiv Kosovca 4:1) izgubila je čak sa 6:2 od Žitorađe u istoimenom mestu, u derbiju začelja. Žitorađani su ovom pobedom prekinuli niz od tri poraza. Hančani na desetom mestu (liga ima 12 timova) imaju 6 bodova. BSK će u narednom kolu u jednom od derbija gostovati Slogi u Leskovcu, dok će SFK Morava u Vladičinom Hanu dočekati Jedinstvo iz Bošnjaca.

Najnovije vesti