Delegacija iz Kine sa gradonačelnikom Vranja, najavili zajedničke projekte

Prijem za Čunšeng Vanga, ministra kulture i turizma provincije Šandong u Kini, koji sa saradnicima boravi u Vranju, priredili su u sredu gradonačelnik Slobodan Milenković, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić i članovi Gradskog veća Bojan Kostić i Nebojša Stamenković.

Milenković je tom prigodom poželeo gostima srdačnu dobrodošlicu i izrazio "zadovoljstvo zbog prilike za uspostavljanje saradnje u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, turizma i razmene znanja i iskustva".

"Na prostornom obuhvatu Grada Vranja nalaze se 103 seoska naselja, sa izvrsnim potencijalima za razvoj ruralnog turizma.

Čast mi je što možemo da vam predstavimo Vranje, našu kraljevsku Vranjsku Banju i sve potencijale kojima raspolažemo", rekao je Milenković.

On je gostima objasnio da je Vranje "prepoznatljivo po materijalnom i nematerijalnom nasleđu, bogatoj tradiciji i gastronomiji", te da se zahvaljujući pesmi i muzici Vranje, kao jedini srpski grad, "našlo na UNESKO listi kreativnih gradova".

"Zaista se nadam da ćemo nakon ovog sastanka nastaviti saradnju, jer je Kina primer razvoja i uspeha, a pre svega naš veliki prijatelj", podvukao je Milenković.

Čunšeng Vang se zahvalio na dobrodošlici, potencirajući da je ova provincija treća po veličini u Kini i izuzetno dobro povezana sa ostalim delovima zemlje.

"Mi smo veoma značajna regija i na prvom smo mestu po proizvodnji povrća.

Takođe, poznati smo i po izvozu medicinskih proizvoda.

Imamo i veoma razvijen turizam - prošle godine Šandong provinciju posetilo je 700 miliona turista.

Današnja poseta ima za cilj produbljivanje saradnje sa vašim gradom", rekao je Vang.

On je izrazio nadu da će u narednom periodu, kroz razmenu iskustava i znanja, biti "realizovani zajednički projekti na obostranu dobrobit".

Sastanku je prisustvovao prof. dr Jonel Subić, direktor Instituta za ekonomiku poljoprivrede sa saradnicima.

Najnovije vesti