Vranjanci sve bliži jesenjoj tituli: Dinamo Jug - GFK Jagodina 2:0

Pobedom nad GFK Jagodinom rezultatom 2:0 (0:0) u 12. kolu Srpske lige Istok, fudbaleri Dinamo Jug-a prišli su korak bliže jesenjoj tituli, jer tri kola pre prvenstvene pauze imaju četiri boda prednosti nad najbližim rivalima.

U prvom delu igre na Stadionu Jumko mreže su mirovale.

Krenuo je vranjski tim aglinije u drugom poluvremenu i već posle desetak minuta igre takav pristup urodio je plodom - golgeter Aleksandar Stojković doneo je vođstvo vranjskom timu u 55. minutu susreta.

Rezultat je bio nepromenjen sve do prvog minuta nadoknade vremena u ovoj utakmici, kada je u rezultatskom smislu tačku na meč stavio Zlatko Anđelović.

Vranjanci na čelu tabele Srpske lige Istok posle 12. kola imaju 31 bod, četiri više od drugoplasirane Morave 1918 iz Ćuprije, a čak deset bodova beže trećeplasiranom Radničkom iz Pirota.

Na začelju tabele su Brzi Brod na petnastom mestu sa 7 i Budućnost iz Popovca sa samo 4 boda.

Do kraja jesenje polusezone ostala su još tri kola.

Dinamo Jug će najpre sledećeg vikenda u derbiju kola gostovati četvrtoplasiranom Timoku 1919 u Zaječaru, ekipi koja ima 20 bodova, jedanaest manje od vranjskog srpskoligaša.

Posle toga uslediće još jedno gostovanje, petoplasiranom Dunavu u Prahovu i na kraju polusezone u Vranju će gostovati Radnički iz Svilajnca.

Jovanović: Čudna utakmica, ali pišu se bodovi

Trener Dinamo Jug-a Marko Jovanović izjavio je za Vranje news posle meča da je "ostvarena izuzetno važna pobeda protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u ligi".

"Imali smo u najmanju ruku jednu čudnu utakmicu i dva različita poluvremena. Loše smo se adaptirali na način igre protivnika u prvom poluvremenu; sama izmena sistema protivnika je verovatno uticala na to, i način igre sa dugim loptama na našu zadnju liniju. Totalno smo bili van svog ritma i daleko od naše prepoznatljive igre, protivnik je lagano mogao otići na odmor sa dva, tri gola razlike, ali nas je u nekoliko navrata spasavao golman. Uspeli smo da promenom našeg sistema igre i sa par promena u timu utakmicu iz minus faze okrenemo potpuno u našu korist. U drugom poluvremenu smo u potpunosti dominirali, promenom načina igre u defanzivi nismo protivniku dopustili šut ka golu, maksimalno smo opteretili njihovu zadnju liniju napadanjem prostora iza njihovih leđa i pojačali presing na protivnika. Smatram da smo za razliku od Jagodine iskoristili šanse koje smo imali. Rezultat je, ako uzmemo drugo poluvreme, mogao biti ubedljiviji, jer smo još tri izuzetne prilike pripustili da realizujemo. Kad se sve sabere - utakmica sa dva različita poluvremena može da se nazove izjednačenom, ali odlika pobednika i ekipa koje se bore za prvaka i jeste da kad nemaju najbolji dan i igru opak osvoje tri boda. Čestitam svojim momcima na tom karakteru, posebno u drugom poluvremenu", rekao je Jovanović za naš portal.

Najnovije vesti