Učenici Emiliji iz Vranja specijalna nagrada na međunarodnom festivalu stripa

Emilija Dimić, učenica četvrtog razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je specijalnu nagradu na tek završenom 9. Somborskom međunarodnom festivalu stripa.

U okviru festivala organizatori su raspisali nagradni strip konkurs na temu ekologije, a pod naslovom Kako ja čuvam planetu.

Miomir MiDej Dejanović, učitelj i mentor ove višestruko nagrađivane učenice, kaže za Vranje news da se Emilija odazvala na konkurs stripom koji je privukao pažnju žirija i osvojila je specijalnu nagradu za originalan likovni izraz.

“Učenica Emilija Dimić je još u prvom razredu pokazala umešnost i maštovitost u likovnom izražavanju.

Već na osnovu njenih prvih crteža, video sam da na njen talenat može da se računa.

Tokom prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda bila je uspešna na mnogim republičkim i međunarodnim konkursima, osvajajući brojne nagrade", navodi Dejanović za naš portal.

On podseća da se Emilijini stripovi nalaze u nedavno objavljenoj knjizi Dejanovićevih i dečjih edukativnih stripova pod nazivom Čitam te!

"Nadam se da će zadržati, ali i proširiti svoja interesovanja u daljem školovanju", dodaje Dejanović.

Pored diplome za originalan likovni izraz, Emilija Dimić je od organizatora Somborskog internacionalnog festivala stripa nagrađena sveskama, stripovima, priborom za crtanje i bojenje, što joj je svakako podstrek za dalje likovno stvaralaštvo.

Najnovije vesti