Tanja Bošković u predstavi Suze su OK u nedelju u vranjskom teatru

Nekoliko predstava narednih dana moći će da pogledaju ljubitelji teatra u Pozorištu Bora Stanković, a ono što privlači najviše pažnje svakako je ostvarenje Suze su OK, u kojoj naslovnu ulogu tumači naša legendarna glumica Tanja Bošković, a rađena je po romanu Mirjane Bobić Mojsilović.

Osim Boškovićeve, u ovoj predstavi koja će na repertoaru biti u nedelju 7. aprila u dva termina, od 18 i 20 časova, igraju još i Rade Marjanović, Petar Mihajlović i Milan Caci Mihajlović.

Reditelj je Milan Karadžić.

"Suze su OK je priča o jednoj ženi koja neće da izgovori čežnju svake žene – ako ne mogu da budem pesnik, daj mi, Bože, da bar budem poezija.

To je priča o Mariji Kalić, pevačici hora Radio Beograda u penziji, koja obožava poeziju i pesnike i koja pokušava da učini nemoguće i ostvari svoj životni san vezan za poeziju.

Rastrzana između uspomena na starog i uspešnog pesnika i nade da će dobiti ono što zaslužuje - sa mladim pesnikom od koga mnogo očekuje, Marija Kalić nam priča priču o svima nama -o ljubavi, čežnji, razoračenju, i tihom snu da za sobom ostavimo neki trag", navodi se u najavi ovog gostovanja.

Predstava je premijeru imala 16. marta 1999. godine.

U Narodnom pozorištu igrana više od šezdeset puta, a onda je skinuta sa repertoara.

Obnovljena je 2007. i postavljena u Zvezdara teatru, u novoj postavi odigrana je više od sto puta.

Cena karte za gostovanje u Vranju je 1.000 dinara.

Karte su rasprodate za termin od 20 sati, dok je vrlo malo ulaznica u momentu objavljivanja ovog teksta preostalo za 18 časova.

Domaći pozorišni repertoar

Pre ovog gostovanja, domaći ansambl odigraće u petak 5. aprila od 20 časova predstavu Kude mi je žena. To je priča o čoveku koji preko agencije pokušava da se oženi, ali mu oni greškom, umesto žene šalju muškarca. Igra se u desetak država i na isto toliko jezika, piše u opisu ovog komada. Na dečjoj sceni u nedelju 7. aprila od 12 časova na repertoaru će biti predstava vranjskog teatra Crvenkapa, a u utorak 9. aprila ostvarenje Bosonogi u parku od 20 časova, takođe u produkciji vranjskog pozorišta.

Najnovije vesti