SR: Grad prodaje zemljište kod Zone, početna cena 80 evra po kvadratu

Oglas za prodaju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja javnim nadmetanjem (između ulica Milunke Savić i Praške) u blizini tržnog centra Zona, raspisalo je Gradsko veće, piše portal Slobodna reč.

Početna cena je 9.000 dinara (oko 80 evra) po kvadratnom metru, odnosno oko 270.000 evra za celu parcelu.

Javno nadmetanje održaće se u velikoj sali Skupštine grada Vranja 28. oktobra, sa početkom u 13 časova.

U pitanju je katastarska parcela K.O. Vranje broj 6496/1, površine 3.522 kvadrata.

Početni iznos cene za otuđenje građevinskog zemljišta je 31,7 miliona dinara (oko 270.000 evra), dok je visina depozita 6,3 miliona dinara (oko 54.000 evra).

Namena ovog zemljišta biće poslovno-uslužna zona, izgradnja objekata za poslovanje, objekata za trgovinu na malo i veliko, ugostiteljskih objekata, turizam, zabavu, uslužno zanatstvo, finansije, intelektualne, informativne namene, kao i objekata sa kompatibilnim namenama na osnovu uslova predviđenih u Planu generalne regulacije 1 u Vranju, koje se „/po stepenu komunalne opremljenosti nalazi u drugoj zoni“/.

Kriterijum za ocenjivanje ponuda je najviša ponuđena cena.

Pravo učešća na oglasu imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica koja ispunjavaju uslove iz ovog oglasa, i koja uplate depozit u visini od 20 odsto početne cene građevinskog zemljišta za koje licitiraju.

Postupak najvnog nadmetanja je javan, i mogu da prisustvuju sva zainteresovana lica.

Prijava, sa pratećom dokumentacijom za učestvovanje u postupku otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Vranja, javnim nadmetanjem radi izgradnje, dostavlja se Komisiji za sprovođenje postupka otuđenja ili davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini – Ulica Kralja Milana br. 1, 17500 Vranje, u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u dnevnom listu Novosti, zaključno sa 23. oktobrom, kao dan isteka roka za prijavu.

Prijava se dostavlja u zatvorenoj koverti, sa naznakom Gradska uprava – za Komisiju – ponuda za zemljište – ne otvaraj.

Na poleđini koverte vidljivo naznačiti ko je podnosilac prijave.

Prijava se dostavlja preporučenom pošiljkom ili lično u zgradi Gradske uprave Grada Vranja, u Uslužnom centru na šalteru br. 1 – Pisarnica, u ulici Kralja Milana br. 1.

Tekst javnog konkursa, prijavni obrazac, kao i ostale detalje možete pronaći na zvaničnom satu Grada Vranja, u odeljku Konkursi, oglasi, javni pozivi 2024, u dokumentu Javni oglas o otuđenju građevinskog zemljišta.

Najnovije vesti