Rukometaši pobedom u poslednjem kolu do baraža: Vranje - Dubočica 30:28

Rukometaši Vranja 1957, pobedom od 30:28 (14:15) u poslednjem kolu nad favorizovanom Dubočicom 54 iz Leskovca, spasili su se ispadanja iz Super rukometne lige Srbije.

Međutim, pobeda u poslednjem kolu play out faze elitnog rukometnog takmičenja Srbije ne znači i definitivan ostanak u ligi, jer će se za to Vranjanci tek boriti u baražu sa ekipom Goč Merkura iz Super B lige, koja je u subotu u majstorici pobedila Kikindu.

U prvom delu igre protiv Dubočice, Vranjanci su uglavnom imali gol do dva prednosti, sve do 14:13, ali su Leskovčani preokrenuli u finišu i otišli na odmor sa golom prednosti.

U drugom poluvremenu sličan razvoj situacije, Vranjanci su konstantno bili na gol, dva prednosti, da bi tek u 51. minutu uspeli da odu na četiri gola viška (27:23).

Ta prednost bila je dovoljna da dođu do izuzetno važne pobede.

Kako je Ub, sada već bivši superligaš, na domaćem terenu izgubio od Crvene zvezde (29:38), pobeda je vranjskom timu obezbedila šansu da se kroz baraž bore za očuvanje superligaškog statusa.

U duelu sa Dubočicom najefikasniji igrač u ekipi Vranja bio je fenomenalni Marko Vasić sa 14 golova, a veteran Duško Čelica pridodao je 5.

Kod gostiju su po 5 golova dali Marko Radulović i Miloš Pavlović.

Vranje 1957 igraće baraž duele sa Goč Merkurom na dve dobijene utakmice.

Za sada je samo poznato da će se prvi meč igrati u Vranju, drugi u Vrnjačkoj Banji, a ukoliko bi posle dve utakmice bilo nerešeno majstorica bi se igrala u Vranju.

Komentari

Definitivno RK Vranje ostaje u super ligu što je dobro, jednom i Leskovčani da odrade za nas.

Gledao sam utakmicu i mogu da kažem čudna utakmica. Ekipa iz Leskovca je došla potpuno nezainteresovano, iz kojih razloga su igrali bez volje. Konstatacija publike je velika sramota rukometa.

Sinoć je jedan čovek dole pored terena bio neobavešten o toku utakmice.
Nije fer kažite , kažite mu da ne bude smešan i dodatno sebe ponižava.A možda je i znao pa je hteo da nam pokaže nešto.

Najnovije vesti