Raspisan konkurs za Nagradu Pera Tuman

Lokalna medijska kuća RTV pozvala je novinare, pisce, scenariste i sve zainteresovane da se prijave na konkurs za Nagradu Pera Stojanović Tuman, koja se tradcionalno dodeljuje za najbolji humorističko-satirični tekst.

Nagrada je ustanovljena 2005. godine i nosi ime doajena vranjskog radio novinarstva, poznatog glumca, humoriste i boema Pere Stojanovića Tumana.

"Konkurs afirmiše sećanje na našeg kolegu, novinara, glumca i humoristu Peru Stojanovića Tumana, ali i ima za cilj promociju lokalne kulture i specifičnog vranjskog humora, kao i podizanje novinarskih standarda.

Specifičan cilj ovog konkursa ogleda se u tome da pružamo šansu stvaraocima različitog profila da iskažu talenat i kreativnost na nekoliko načina: u pogledu pisanja, razrade scenarija, umrežavanjem nekoliko sektora u kulturi i informisanju (glumačka ekipa, naša audio produkcija, dramaturg, producent) čime razvijamo i nova dostignuća u medijskom sektoru", saopšteno je sa RTV-a.

Konkurs je namenjen mladima koji žive na teritoriji Pčinjskog okruga, građanima Pčinjskog okruga, udruženjima koja se bave kulturom, umetnicima, medijskim poslenicima na području cele Srbije.

Pisane radove zainteresovani treba da pošalju isključivo pod šifrom, u posebnoj koverti koja ne sme biti otvarana do proglašenja najboljeg rada, uz dostavljanje podataka o autoru.

Radovi se mogu dostaviti do 7. novembra ove godine na adresu Radio televizija Vranje, Partizanska 17a, 17501 Vranje i putem mejla [email protected].

Radovi se moraju poslati i poštom, i u elektronskoj verziji.

Žiri će odluku o najboljem radu objaviti 18. novembra, u direktnom prenosu na kanalu RTV Vranje u 10 sati.

Autoru najboljeg rada pripašće novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara, koja će biti uručena na svečanosti 18. novembra, uoči Dana Televizije Vranje.

Prvonagrađeni humoristički rad biće pretočen u radio dramu i premijerno emitovan u vreme novogodišnjih praznika na programu Radio Vranja.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati 017/422-632 ili pisati na [email protected]

Najnovije vesti