Položen kamen temeljac za Trening centar, vrednost investicije 3 miliona evra FOTO

Kamen temeljac za izgradnju Trening centra, površine 3.343 kvadrata i vrednosti oko 366 miliona dinara, položen je u četvrtak na prostoru Slobodne zone u Vranju.

Direktor srednje Hemijsko–tehnološke škole Nebojša Stanković rekao je tom prigodom da će izgradnja ovog centra biti prilika da inventivnost i kreativnost učenika i profesora dođu do punog izražaja.

"U Trening centru, osim učenja kroz rad, biće aktuelne prekvlifikacije, a u bliskoj budućnosti i priznavanje prethodnog učenja, odnosno sticanje sertifikata za znanja koja se stečena u određenim kompanijama.

Svesni smo činjenice da ovo predstavlja odličan impuls ne samo u obrazovanju, već i u razvoju privrede čitavog kraja“, rekao je Stanković.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da su u sistem dualnog obrazovanja, sa teritorije grada, uključene četiri škole sa 240 đaka.

"Svima njima Trening centar pružiće mogućnost da uz praćenje tehnoloških novina i unapređenje veština, stiču praktična znanja i iskažu svoje sposobnosti, kvalitete i mogućnosti.

Sve su ovo benefiti koje će đaci dobiti uključivanjem u dualno obrazovanje", istakao je gradonačelnik Milenković.

Prof. dr Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, čestitala je gradskom rukovodstvu na dobroj i profesionalnoj organizaciji, napominjući da je trenutno u sistem dualnog obrazovanja uključeno 1.000 kompanija i više od 16.000 učenika, sa 4.000 mesta u novom planu upisa.

"Sistem dualnog obrazovanja obećava sigurnu karijeru, osim sticanja savremenih kompetencija u skladu sa savremenim standardima.

Kada sledeće godine budemo otvarali Trening centar, nećemo dobiti samo novu snagu u obrazovanju, već i novu snagu ovog regiona.

Ulaganje u ljudski kapital, ali i u obrazovanje, predstavlja ključnu snagu jednog društva" rekla je Grujić.

Početak izgradnje Trening centra na prostoru Slobodne zone u Bunuševcu rezultat je prethodno potpisanog Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Grada Vranja i Hemijsko-tehnološke škole Vranje.

Komentari

Ulaganje u ciglu i blok, a ne u nastavna sredstva, u nove tehnike ucenja, u savremenu opremu za ucenje. I privatni sektor ulaze u inovativne radionice, ali njima ne trebaju milioni za takve poduhvate. Dovoljno je ucionice opremiti savremenim sredstvima za ucenje. Sta ce im toliki prostor, koji je pri tom udaljen od skola, a i nema veze mnogo sa privredom.

Dajte ulažite malo u Vranje u obrazovanje,informatiku,programerstvo,pratite savremene trendove,otvarajte nesto u tom smeru za mlade,a puna su van usta mladi,mladi i ništa.Nijedna krsvetna fabrika u Vranju nije otvorena,samo fizikalisanje,kanalizacija i trgovina i političko zapošljavanje,zato mladi beže iz Vranja.Ovo rukovodstvo grada na slici ništa ne može da opere ako se ne urazume.

Najnovije vesti