Održana svečana sednica gradske skupštine povodom Dana oslobođenja Vranja

Nismo se odrekli ni u Srbiji, ni u Vranju naše istorije, tradicije, identiteta, našeg nacionalnog bića, nemamo ma to pravo ni zbog naše dece, njihove budućnosti i integriteta i zato je jubilej, 80 godina slobode, još veći i značajniji”, istakla je u svom obraćanju predsednica Skupštine grada Zorica Jović, na svečanoj sednici gradskog parlamenta povodom Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu.

„Stoga nije suvišno reći, da je nama, ovde na jugu Srbije, u gene utkan slobodarski duh, želja za održanjem i očuvanjem, našeg identiteta, nacionalnog bića i vekovnih ognjišta.

Odreći se svoje slobode znači odreći se svojstva čoveka”, rekla je Jović

U programu su nastupili Gradski mešoviti hor pod upravom Aleksandre Savić i učenici vranjske Gimnazije Mijat i Milijan Jovanović.

U nastavku obeležavanja Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, u suboti će kraj Spomenika revoluciji biti položeni venci i cveće, a prisutnima će se obratiti gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Komentari

Okolina graada I periferija ne smeju da imaju male kante za smece jer je to naucna fantastika ili tek otkriveno cudo ? Prst na celo

Najnovije vesti