Nova zatvaranja ulica u Vranju zbog Evropske nedelje mobilnosti

Iz JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja saopšteno je da će počev od petka 13. septembra pa sve do nedelje 22. septembra dolaziti do privremene obustave saobraćaja u više gradskih ulica zbog održavanja Evropske nedelje mobilnosti.

Tako će u petak 13. septembra biti zatvorena Partizanska ulica za motorna vozila, od raskrsnice kod Šumskog gazdinstva do Ulice Kneza Miloša, u vremenskom periodu od 20 do 1 sat posle ponoći

U istom periodu, ista ulica i na istoj deonici biće zatvorena za saobraćaj i u subotu 14. septembra.

U ponedeljak, sredu i četvrtak (16, 18. i 19. septembra) od 9.30 do 13 časova za motorna vozila biće zatvorena Ulica Kralja Stefana Prvovenčanog (glavna ulica u Vranju), na potezu od Ulice dr Dimitrija Jovčića do Ivana Milutinovića.

Takođe, u petak 20. septembra i subotu 21. septembra od 20 časova do 1 sat posle ponoći biće zatvorena Ulica Partizanska, od raskrsnice kod Šumskog gazdinstva do Ulice Kneza Miloša.

I, na kraju, u nedelju 22. septembra doći će do zatvaranja Ulice Kralja Stefana Prvovenčanog za sva motorna vozila, na deonici od Ulice dr Dimitrija Jovčića do Ivana Milutinovića, u periodu od 10 do 15 časova.

Evropska nedelja mobilnosti se ove godine održava pod sloganom Zajednički javni prostori.

Program Evropske nedelje mobilnosti u Vranju možete pogledati ako kliknete OVDE

Evropska nedelja mobilnosti

Reč je o manifestaciji čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija. Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Kampanja se sprovodi od 2002. godine. Prošle godine više od 3.300 gradova iz 46 država Evrope i sveta obeležilo je ovu manifestaciju. Tema ovogodišnje kampanje odnosi se na bolje i efikasnije korišćenje javnih prostora u gradovima, posebno ulica, ali i trgova, trotoara i drugih mesta za susrete svih kategorija stanovništva. Kvalitetnijim javnim prostorima koji su ugodni za boravak ljudi, doprinosimo aktivaciji lokalnih zajednica, a stanovnike podstičemo da koriste aktivne vidove kretanja kao što su pešačenje i bicikliranje. One lokalne samouprave koje ispune tri kriterijuma (organizacija aktivnosti u nedelji od 16 – 22. septembra, održavanje Dana bez automobila i promocija nove trajne mere iz oblasti održive urbane mobilnosti), stiču status Zlatnog učesnika i kvalifikuju se za godišnju nagradu Evropske nedelje mobilnosti. Gradovi i opštine iz Srbije od samog početka učestvuju u ovoj manifestaciji, a poslednjih godina broj gradova i opština iz Srbije koje učestvuju stalno raste. Najviše uspeha u organizovanju manifestacije imao je grad Kruševac, koji je 2019. godine dobio nagradu Evropske komisije za najbolje organizovanu manifestaciju u celoj Evropi.

Komentari

Земљо, отвори се? Да ли су ови крштени? Па,јесте ли видели хаос у Карађорђевој од Саве Ковачевића до Шумског, сваки дан? Где вам је памет да затварате још улица због неке ЕУ будалаштине, кад је пола улица већ ван употребе!

Hahaha, zamisli Denzi zatvara Glavnu ulicu, a Beogradska vec zatvorena. Vec je "ratno stanje" u tom delu grada. Sad kad zatvore i ostale ulice, verovatno ce parkiraju ljudi kola i na terase ce si sede.

Najnovije vesti