Momirović u petak dolazi na otvaranje Sajma zapošljavanja u Vranju

Ministar trgovine Tomislav Momirović prisustvovaće u petak otvaranju Sajma zapošljavanja u Vranju, u organizaciji Nacionalne služba za zapošljavanje (NSZ).

Kako je najavljeno, sajam će biti otvoren u 11 časova i potom održan u dvorištu filijale u Vranju (Ulica Todora Mišića Španca 1), u petak 20. septembra.

To će biti drugi ovogodišnji sajam zapošljavanja.

Momirović će pre toga obići prodajni objekat Leon marketa na Bulevaru Nikola Tesla, povodom akcije Najbolja cena, gde će se i obratiti medijima.

Sajam zapošljavanja

Učešće na sajmu zapošljavanja u Vranju najavilo je više od trideset poslodavaca iz oblasti autoindustrije, tapetarstva, drvne proizvodnje, tekstilstva, obućarstva, mašinstva i obrade metala, prehrambene proizvodnje, elektrotehnike, trgovine, ekonomije, administracije, saobraćaja, izgradnje puteva i autoputeva. Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem više od 400 osoba različitih profila - operater na linijama za automatsku proizvodnju, tapetar, stolar, šivač, izrađivač gornjih delova obuće, mehaničar u proizvodnji, mehaničar tekstilnih mašina, varioc, bravar, rukovalac alatnim mašinama, pomoćni pekar, prodavac, menadžer, komercijalista, hemičar, tehnolog, industrijski inženjer, mašinski inženjer, vozač teretnog motornog vozila, rukovalac građevinskom mehanizacijom, električar, savetnik za životna osiguranja i slično. Tokom trajanja sajma nezaposleni će moći da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, predstave im se i predaju im svoju radnu biografiju (CV). Nezaposleni i poslodavci moći će da dobiju sve informacije o aktuelnim programima NSZ za podsticanje zapošljavanja na štandovima filijale. Biće im pružena pomoć i u pisanju radne biografije (CV).

Najnovije vesti