Momirović u Leon DTL-u: Cilj je da Vranjancima obezbedimo najbolje cene VIDEO

Ministar Tomislav Momirović izjavio je u petak u Vranju da mu je drago što su Leon DTL marketi deo lanca prodavnica u kojima se sprovodi akcija Najbolja cena.

Obilazeći superdiskont Leon DTL-a u Vranju, on je dodao da je posao ministarstva i Vlade Srbije da građanima obezbedi najbolje cene.

Uspeli smo da u saradnji sa našom privredom građanima ponudimo povlašćene cene za 81 grupu proizvoda.

Nastavićemo da pratimo ovu akciju, koja se provodi u više od 2.500 objekata širom naše zemlje.

Zahvalan sam svim ljudima koji u njoj učestvuju", kazao je Momirović.

Obraćajući se novinarima, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izrazio je zadovoljstvo što su se Leon marketi priključili akciji državnog rukovodstva i Vlade Srbije, čiji je cilj da se smanje troškovi prosečnom srpskom domaćinstvu.

"Zaista sam ponosan na Leon food i Leon markete, jer je ovo jedan u nizu lanaca koji su oni otvorili u Vranju, i tako uposlili više od 700 radnika.

Takvi preduzetnici će uvek imati podršku lokalne samouprave, a siguran sam i Vlade Srbije", naglasio je Milenković.

Momirović i na Sajmu zapošljavanja

Ministar trgovine Momirović je u pratnji domaćina posetio Sajam zapošljavanja u Vranju, koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje. Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je prilikom obilaska sajma da se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi 4.750 nezaposlenih.

"Naš zadatak jeste da u saradnji sa NSZ radimo na otvaranju novih radnih mesta. Najbolji način da do toga dođe je kontakt između poslodavaca i onih koji traže posao, a ovakvi sajmovi su idealna prilika za to", rekao je Milenković.

Momirović je kazao da je Vranje strateški veoma važan grad za državu.

"Uveren sam da će više stotina ljudi naći novo radno mesto", rekao je Momirović.

Direktor Filijale NSZ u Vranju Goran Živković naveo je da je na drugom sajmu zapošljavanja u Vranju 40 poslodavaca, te da su oni iskazali potrebu za 450 radnih mesta.

Najnovije vesti