Evo ko će sve sedeti u nadzornim i upravnim odborima vranjskih ustanova

Šesta sednica Skupštine grada Vranja, sa 14 tačaka dnevnog reda, održaće se u petak 6. septembra u velikoj sali Skupštine grada Vranja od 12 časova.

Reč je o radnom delu sednice, u nastavku svečane sednice povodom 7. septembra, Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu.

Odbornici će, između ostalog, raspravljati o predlogu rešenja o prestanku mandata i imenovanju predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora svih javnih ustanova u gradu.

Većina novoimenovanih, ako dobiju podršku odbornika Skupštine grada Vranja (što se očekuje) stupiće na funkcije već 7. septembra.

Prema podnetim predlozima, prestaće funkcija predsednika i članova Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad u Vranju, zbog isteka mandata - predsedniku Dejanu Janjiću, profesoru razredne nastave iz Vranja, predstavniku osnivača.

Takođe i zameniku predsednika Marini Aleksandrov, diplomiranom pedagogu iz Vranja, predstavniku osnivača, te članovima Jeleni Stanković (ekonomski tehničar iz Vranja, predstavnik osnivača), Marini Stanković (dipl. soc. pedagog iz Vranja, predstavnik zaposlenih) i Vesni Pavlović (dipl. socijalni radnik iz Vranja, predstavnik zaposlenih).

Predlog za novi sastav upravnog odbora ove ustanove, na mandatni period od četiri godine, o kome će se izjašnjavati gradski parlament je sledeći: za predsednik se opet predlaže Dejan Janjić, a za njegovog zamenika takođe Marina Aleksandrov.

Novi članovi UO biće Tanja Ivanović, dipl.ekonomista iz Vranja, predstavnik osnivača, Jugoslav Kavaldžijev, dipl. pravnik iz Vranja, predstavnik zaposlenih i Nela Mišić, dipl. defektolog-specijalista pedagog iz Vranja, takođe iz redova zaposlenih.

Kada je reč o Nadzornom odboru Centra za socijalni rad, predlog je da zbog isteka mandata budu razrešeni predsednik Stefan Nikolić, dipl.ekonomista iz Vranja, predstavnik osnivača, kao i članovi Biljana Krstić, diplomirana pravnica iz Vranja, predstavnik osnivača i Slavica Novković, socijalni radnik iz Vranja iz redova zaposlenih.

Za novi sastav Nadzornog odbora ove ustanove u naredne četiri godine predloženi su Biljana Dimčić, dipl. ekonomista iz Vranja, predstavnica osnivača za predsednicu, a za članove opet Biljana Krstić, diplomirana pravnica iz Vranja, predstavnica osnivača, te Jovana Đorđević diplomirani socijalni radnik iz redova zaposlenih.

Kada je reč o Centru za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, prestaće funkcija aktuelnog sastava Upravnog odbora, takođe zbog isteka mandata - predsedniku Grujici Miladinoviću, dipl. ekonomisti iz redova osnivača, zameniku predsednika Jeleni Jović (dipl. pravnica, predstavnik osnivača), te članovima Tanji Ivanović (dipl. ekonomista, pred.osnivača), Aleksandru Stanojkoviću (dipl. pravnik, predst. osnivača) i Dejanu B. Trajkoviću, referentu za adm. poslove, bezbednost i zdravlje na radu (predstavniku zaposlenih).

Odbornici će glasati za imenovanje novog UO na mandatni period od četiri godine.

Za predsednika je opet predložen Grujica Miladinović, a za zamenika Gordana Jovanović, profesorka matematike, predstavnik osnivača.

Članovi bi trebalo da budu Jelena Đorđević (dipl. pravnica, predsr. osnivača), Jelena Anđelković (dipl. ekonomista, predst. zaposlenih) i Aleksandar Stanojković (dipl. pravnik, predst. zaposlenih).

U ovoj ustanovi prestaće funkcija zbog isteka mandata i Nadzornom odboru - predsednici Milici Stojanović (dipl. ekonomista, pred.osnivača), te članovima Gordani Milenković (prof. razredne nastave, pred. osnivača) i Dejanu M. Trajkoviću, kuvaru iz redova zaposlenih.

Stojanovićeva je opet predložena za predsednicu NO, a Milenkovićeva za člana, a biće promenjen samo član NO iz redova zaposlenih - ubuduće će to biti Mirjana Antić, dipl. pravnica.

Prestaće zbog isteka mandata i funkcija predsednika i članova UO Pozorišta Bora Stanković - predsednici Valentini Matuško, vaspitaču i spec. strukovnom inženjeru menadžmenta i članovima - Žikici Dimitrijeviću (dipl. filolog, predstavnik osnivača), Anđeli Stojiljković (dipl. pravnik, predst. osnivača), te predstavnicima kolektiva pozorišta u UO glumcu Nenadu Nedeljkoviću i tehničaru svetla Nenadu Kostiću.

Novi predlog o kome će se izjašnjavati odbornici je da predsednica UO pozorišta i naredne četiri godine bude Valentina Matuško, vaspitač, za članove su opet predloženi Žikica Dimitrijević i Anđela Stojiljković, dok će novi članovi UO iz redova zaposlenih biti glumica Žetica Dejanović i majstor scene Milan Stojčić.

Zbog istka mandata biće razrešen stari i izabran novi Nadzorni odbor teatra.

Predlog je da gradska skupština razreši predsednicu NO Lidiju Stamenković (dipl. ekonomistkinja, predstavnica osnivača), kao i članovi Jelena Pejković (dipl. pravnik iz Vranja, predst. osnivača i glumac Dragan Živković iz redova zaposlenih.

Stamenkovićeva je kandidat za predsednika NO i po novom predlogu za mandat od četiri godine, kao i Jelena Pejković za člana NO, dok je umesto Živkovića za člana ovog tela iz redova zaposlenih predložen glumac Marko Petričević.

U Biblioteci Bora Stanković zbog isteka mandata biće razrešeni predsednica Upravnog odbora Gabrijela Stevanović (dipl. pravnik iz Vranja, predst. osnivača) i njena zamenica Ana Golubović (prof. razredne nastave iz Vranja, predst. osnivača).

Biće razrešeni i članovi UO biblioteke Dragana Ilić (prof. razredne nastave iz Vranja, predst. osnivača, Marija Savić (koordinator fin. adm. poslova, predst. zaposlenih) i Aleksandra Spasić, knjižničar, predstavnica zaposlenih.

Prva četiri imena nalaze se i u predlogu za imenovanje novog sastava UO biblioteke, a jedino novo ime je Maja Stevanović, diplomirani bibliotekar, koja je predložena ispred kolektiva biblioteke.

Zbog prestanka mandata mora se razrešiti i Nadzorni odbor ove ustanove - predsednica NO Olivera Đorđević (dipl. prof. književnosti i srpskog jezika, predst. osnivača), te Iva Janković (predst. osnivača) i Suzana Popović Irić (bibliotekar, predst. zaposlenih).

Đorđević i Janković predložene su na iste pozicije kada je reč o narednom četvorogodišnjem mandatu, dok će treći član biti novi, i to iz redova zaposlenih - Slobodan Dojčinović, knjižničar iz Vranja.

Ističe, takođe, mandat predsedniku i članovima Upravnog odbora Narodnog muzeja - Tatjani Nikolić (predstavniku osnivača), te članovima Ninoslavu Nikoliću (dipl.ekonomista iz Vranja, predst. osnivača), Aniti Jordanović (dipl. ekonomista, predst. osnivača, te Goranu Mitroviću i Dragani Dekić iz redova zaposlenih.

Novi predlog predviđa da Tatjana Nikolić zadrži mesto predsednice UO, kao i Jordanović članstvo, dok su za ostale predloženi Jelena Stošić (predst. osnivača), Jelena Atanasović (istoričar, predst. zaposlenih) i Gordana Stojičić (arheolog, takođe predstavnik zaposlenih).

U Nadzornom odboru muzeja istekao je mandat Bojani Stojković (magistru ekologije, predstvaniku osnivača), te članovima NO Slađani Mirković (prof. hemije iz Vranja, predst. osnivača i Gordani Stojičić (višem kustosu – arheologu iz Vranja, predst. zaposlenih).

Na period od četiri godine za Nadzorni odbor muzeja predlažu se Miloš Anđelković, dipl.ekonomista iz Vranja, za predsednika NO kao predlog osnivača, a za članove Slađana Mirković (prof. hemije iz Vranja, pred. osnivača) i Dragana Dekić (prof. razredne nastave, kustos edukator, kao predstavnik zaposlenih).

U Narodnom univerzitetu, zbog isteka mandata, u Upravnom odboru biće razrešeni predsednik Nenad Simonov (dipl. inženjer poljoprivrede iz Vranja, predstavnik osnivača), te članovi Danijela Stošić (advokat iz Vranja, predstavnik osnivača), Nataša Janjić (dipl. menadžer iz Vranja, predstavnik osnivača), Negica Merdžijević (viši strični saradnik za javne nabavke, pred. zaposlenih) i Tatjana Stojević (koordinator obrazovanja odraslih iz Vranja, predstavnica zaposlenih).

Novi Upravni odbor u naredne četiri godine, ako skupština prihvati predlog, činiće Katarina Ilić iz Vranja (predstavnica osnivača), Stojević i Stošić predložene su opet za članove, dok bi novi bili Aleksandra Stojiljković (master učitelj iz Vranja, predst. osnivača) i Goran Marković (rukovodilac finansijsko-računovodstvenih poslova, predst. zaposlenih).

U Nadzornom odboru Narodnog univerziteta, zboig isteka mandata, prestaće funkcija predsedniku Marku Petkoviću dipl. ekonomisti, predstavniku osnivača), kao i članovima Dragani Nakić (prof. razredne nastave iz Vranja, predstvaniku osnivača i Vesni Marinković Stanković (koordinator za obrazovanje odraslih iz Vranja, predst. zaposlenih).

Za predsednika je opet predložen Marko Petković iz Vranja, a za nove članove NO Bojana Nakić (dipl. pravnica iz Vranja, predstavnik osnivača i Negica Merdžijević (organizatorka kulturnih aktivnosti iz redova zaposlenih).

U Istorijskom arhivu 31. januar zbog isteka mandata prestaće funkcija u Upravnom odboru predsedniku Milošu Iliću (dipl. pravnik iz Vranja, predstavnik osnivača), te članovima UO Srđanu Spasiću (dipl. ekonomista iz Vranja, predstavnik osnivača), Filipu Tasiću (ekonomski tehničar iz Vranja, pred. osnivača), Mileni Jovanović (arhivista iz Vranja, predstavniku zaposlenih) i Branki Janačković (arhivski savetnik iz Vranja, predstavnik zaposlenih).

Ilić je predložen za predsednika za još jedan mandat od četiri godine, kao i Srđan Spasić za članstvo.

Novi članovi u UO Arhiva biće Bora Janjić (predstavnik osnivača), Predrag Stojković (arhivista, predstavnik zaposlenik) i Nikola Stošić (dipl.istoričar iz Vranja, predstavnik zaposlenih).

U Nadzornom odboru Arhiva zbog isteka mandata prestaće funkcija predsednici Ireni Jovanović (dipl. pravnica, predstavnica osnivača) i članovima Ninoslavu Vučkoviću (elektrotehničar energetike iz Vranja, predstavniku osnivača) i Predragu Stojkoviću (arhitekta iz Vranja, predstavniku zaposlenih)

Irena Jovanović predložena je i za novi sastav NO Arhiva za mandat od četiri godine, a za nove članove Nataša Janjić (dipl. menadžer, predstavnik osnivača) i Srđan Vojinović, takođe predstavnik zaposlenih.

U Školi animiranog filma (ŠAF) zbog isteka mandata prestaće funkcija predsedniki Upravnog odbora - predsednici Marini Nastasović (dipl. ekonomista iz Vranja, predst. osnivača), te članovima Tatjani Nedeljković (prof. razr. nastave, pred. osnivača), Mariji Veličković (dipl. pravnik iz Vranja, predst. osnivača), te članovima iz redova zaposlenih Neli Ćurčiji (dipl. ekonomista) i Snežani Trajković (dipl. inžinjerki arhitekture).

Pred odbornicima će se u predlogu za novi sastav UO naći sve ista imena, osim Marije Veličković koju bi trebalo da zameni Marija Kostić (nas. razredne nastave, predst. osnivača).

Prestaće zbog isteka mandata i funkcija predsednici Nadzornog odbora u ŠAF-u Ani Stanojković (predst. osnivača), te članovima Smilji Antić (strukovni spec. industrijskog menadžmenta, predst. osnivača) i Seti Veličković Cvetković (dipl. ekonomista, pred. zaposlenih).

I u Turističkoj organizaciji grada Vranja (TOV) zbog isteka mandata moraju biti razrešeni predsednica UO Marija Stošić (dipl. ekonomista iz Vranja, pred. osnivača), te članovi Boban Antanasijević (dipl. ekonomista iz Vranja, predst. osnivača), Jugoslava Nikolić (dipl. ekonomista iz Vranja, predst. osnivača), Ivan Stanković (dipl. ekonomista, predst. osnivača) i Danijela Stanojković (rukovodilac fin. i rač. poslova, predst. zaposlenih).

Prema predlogu za novi sastav UO TOV-a za naredne četiri godine, Stošićeva će ostati na čelu tog tela, kao i Jugoslava Nikolić i Danijela Stanojković, dok bi za nove članove skupština trebalo da imenuje Anu Kostić (dipl. turizmolog iz Vranja, predstavnicu osnivača) i Ivana Stankovića (dipl. ekonomista iz Vranja, predst. osnivača).

U Nadzornom odboru TOV-a funkcije će zbog isteka mandata prestati predsednici Dragani Dimitrijević (dipl. ekonomista, predst. osnivača) i članovima Slobodanu Nikoliću (strukovni fizioterapeut iz Vranjske Banje, predst. osnivača) i Jeleni Nedeljković (poslovni sekretar organizacije, predst. zaposlenih).

Dimitrijevićeva je predložena da i naredne četiri godine bude na čelu NO Turitičke, dok bi novi članovi trebalo da budu Miloš Petrović (pred. osnivača) i Ana Milenković, finansijsko-računarski analitičar, predst. zaposlenih).

Usled proteka mandata prestaće funkcija i članovimna Upravnog odbora Apotekarske ustanove Vranje - Leli Đorđević (dipl. pravnik iz Vranja, predst. osnivača), te članovima Ivanu Stanojkoviću (advokatu iz Vranja, pred. osnivača) i Danijeli Popović (dipl. farmaceut, predst. zaposlenih).

Novi predlog predviđa da istovetan sastav UO Apoteke Vranje ostane i u naredne četiri godine.

U Nadzornom odboru ove ustanove zbog isteka mandata prestaće funkcija predsednici Gordani Cvetković (dipl. ekonomista, predstavniku osnivača), te članovima Siniši Stojkoviću (dipl. pravniku iz Vranja, predst. osnivača) i Snežani Nakić (farmaceutski tehničar, pred. zaposlenih).

Za naredni četvorogodišnji mandat sada se za predsednika predlaže već pomenuti Siniša Stojković, a za nove članove Nataša Anđelković (dipl. ekonomista iz Vranja, predst. osnivača) i Marina Stošić (dipl. farmaceut iz Vranja, predst. zaposlenih).

U Javnoj ustanovi za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja - Sportski objekti, zbog isteka mandata funkcije u Nadzornom odboru prestaće predsedniku Luki Trajkoviću (dipl. ekonomista, predst. osnivača), kao i članovima Nikoli Radisavljeviću (prof. fiz. kulture, predst. osnivača), te Darku Stanojkoviću (dipl. pedagog fiz. kulture, predst.zaposlenih).

Predlog lokalne samouprave je da isti ljudi ostanu na istim funkcijama u ovom NO.

U Kulturno-obrazovnom centru (KOC) zbog isteka mandata prestaće funkcija u Nadzornom odboru predsedniku Veljku Laliću (dipl. pravnik iz Vranja, predst. osnivača), te članovima Marku Stojkoviću (dipl. ekonomista, predst. osnivača) i Tatjani Stošić (dipl. ekonomista, predst. zaposlenih).

Prema predlogu za novo imenovanje, za predsednika NO predlaže se Marija Kostić, dipl. menadžer bezbednosti iz Vranja, predst. osnivača, dok bi Marko Stojković i Tatjana Stošić ostali i dalje članovi NO u KOC-u.

Komentari

Ovo je onaj završni okoštali izmetastasirani komunizam najgore vrste. Zali Boze Španski gradjanski i jos neki rat gde su mnogi zivot za tu ideju dali.

Najnovije vesti