SRCE: Neispunjeno obećanje o asfaltiranju puta Banja - Prvonek

Iz stranke Srbija centar (SRCE) u Vranju skrenuli su u ponedeljak saopštenjem pažnju na neispunjeno obećanje o asfaltiranju puta od Vranjske Banje do Brane Prvonek, u dužini od 8 kilometara.

"To je početkom novembra 2023. godine izjavio tada predsednik Privremenog organa gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, potom i stari-novi predsednik opštine.

Godinama unazad meštani sela Izumno, Duga Luka, Prvonek, Babina Poljana, Crni Vrh, Korbul i Slivnica žale se na put koji je u užasnom stanju.

Put je prepun rupa, a u nekim delovima uopšte nema asfalta i nemoguće je da se dva putnička vozila mimoiđu, a o kamionima i traktorima da ne govorimo.

Odvodi atmosferske vode su neregulisani, a put za Stari Glog od brane Prvonek je u katastrofalnom stanju", navode iz Srbija centra u Vranju.

Nadolazeća zima, navodi se u tekstu saopštenja, "dodatno će pogoršati ionako teške uslove za život meštanima, koji žive u pobrojanim selima i koji su u zimskom periodu bukvalno odsečeni od sveta".

"Dodatno zabrinjava činjenica što ovaj put vodi i do Brane Prvonek, koja snabdeva pijaćom vodom Vranje i Vranjsku Banju.

Neverovatna je nebriga i neodgovornost SNS vlasti da nečinjenjem i lažnim obećanjima potencijalno dovodi u opasnost ne samo meštane u navedenim selima već mnogo šire od toga.

Asfaltiranje ove deonice puta, takođe je od velikog značaja i za meštane same Vranjske Banje, jer poboljšava turističku ponudu koja je ionako siromašna zbog neiskorišćenih potencijala koje ima Vranjska Banja.

Predsednik opštine Dragan Sentić, umesto što daje lažna obećanja pred svake izbore, da će put biti konačno sređen, mora da zna da je direktno odgovoran za posledice koje njegova lažna obećanja proizvode.

Pozivamo opštinsko rukovodstvo Vranjske Banje da što je pre moguće krene u saniranje ove deonice puta i ispuni bar jedno predizborno obećanje", piše u saopštenju Srbija centra.

Najnovije vesti