NSNP: Trening za mlade u Vranju, najboljoj ideji 80.000 dinara

Udruženje mladih Naš svet, naša pravila (NSNP) i udruženje Proaktiv u Vranju organizovaće trening Od ideje do akcije za mlade ljude iz Vranja, Pirota i Niša uzrasta od petnaest do trideset godina, koji imaju kreativne ideje, proaktivno razmišljanje i želju da uče i saznaju kako se pišu projekti.

Cilj je da se mladi edukuju "kako mogu od ideje da stignu do akcije i realizuju svoje zamisli".

"Prijave za obuku u Vranju otvorene su do četvrtka, 24. oktobra putem prijavnog formulara.

Učesnici će dobiti podršku i savete za kreiranje projektnih predloga, a najbolja ideja biće nagrađena sa 80.000 dinara za realizaciju", navodi se u saopštenju iz NSNP.

Trening će se, kako se dodaje, održati u Medijskom skloništu (Osme brigade broj 3) u subotu, 26. oktobra.

"Programi obuka doprineće sticanju ličnih, socijalnih i radnih veština među mladima, promovisaće se aktivizam i socijalna odgovornost mladih.

Cilj programa je da se unaprede kapaciteti i pruži podrška udruženjima mladih/za mlade i neformalnim grupama mladih u južnoj Srbiji", navode iz Proaktiva.

Tokom obuke mladi će učiti o tome kako se koncipira ideja, kako se pravilno formulišu projektni predlozi, šta je važno da se navede u formularima, kako precizno objasniti svoje ideje, budžetirati sve potrebe stavke.

Za ovaj program obuke mogu se prijaviti učenici, volonteri, omladinski radnici, predstavnici udruženja mladih/za mlade.

Učesnici će biti izabrani na osnovu motivacije koju iskažu u prijavi, a broj mesta je ograničen na dvadeset učesnika/ca", piše u saopštenju.

Projekat Od ideje do akcije realizuje organizacija Proaktiv, uz partnerstvo sa Media i reform centrom Niš, a podržava Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Najnovije vesti