Novi zemljotres od 3,6 Rihtera kod Mazaraća

Novi zemljotres magnitude 3,6 stepeni po Rihteru pogodio je područje severoistoično od Vranja, kod sela Mazarać, u nedelju uveče u 20.46 časova.

Potres je bio na dubini od 10 kilometara, na potezu između Mazaraća i autoputa Niš - Skoplje.

Podsećanja radi, prvi jači zemljotres od 3,7 stepeni po Rihteru bio je u nedelju u 4.48 časova po lokalnom vremenu, desetak kilometara severoistočno od Vranja, prema prvim informacijama u ataru sela Moštanica, na dubini od oko 13 kilometara.

Međutim, Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) kasnije u toku dana je korigovao podatke, i ispostavilo se da je i taj potres, kao i ovaj od nedelje uveče, bio kod sela Mazarać, sa epicentrom skoro na istom mestu.

Prvi potres u nedelju rano ujutro probudio je i uznemirio stanovnike vranjskog kraja, ali materijalne štete nije bilo, čak ni u selima blizu epicentra.

U 8.27 jutros novi zemljotres od 2,8 Rihtera pogodio je isto područje, sa epicentrom u okolini Bujkovca, na dubini od 11 kilometara.

Pre sedam dana takođe je zabeležen potres u okolini Vranja, oko 7 sati ujutro.

Snaga mu je bila 1,7 stepeni po Rihteru, na dubini od 5 kilometara.

Potresi su uznemirili stanovnike vranjskog kraja.

Osim na jugu Srbije tri jača i više slabijih zemljotresa na ovom području osetili su se i u susednim državama Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje news Inflacija u septembru 4,2 odsto »

Vranje/Beograd - Tačno 4,2 odsto iznosila je inflacija u septembru ove godine, što je pad od 0,1 odsto u odnosu na prošl...