Prva prvenstvena pobeda rukometaša: Vranje 1957 - Rudar 26:25 FOTO/VIDEO

Prvu prvenstvenu pobedu u aktuelnom šampionatu Super lige Srbije ostvarili su u petak rukometaši Vranja 1957, savladavši kao domaćini ekipu Rudara iz Kostolca sa 26:25 (14:12), u utakmici 5. prvenstvenog kola koja je odigrana u Sportskoj hali u Vranju.

U derbi začelja dva tima ušli su kao najslabiji u ligi u prva četiri kola, ali je utakmica bila borbena i vrlo zanimljiva.

Bolje su se snašli domaćini na početku, poveli sa 3:0, ali su gosti ubrzo poravnali (6. minut).

Igralo se potom gol za gol sve do 23. minuta, kada su gosti prvi put otišli na dva gola prednosti (8:10).

Imali su igrači Rudara i prednost od 9:11 pred kraj poluvremena, ali su domaćini serijom od 4:0 stigli do 13:11, da bi do kraja poluvremena zadržali prednost od dva gola.

Drugo poluvreme su gosti započeli serijom od 3:0 i preokrenuli rezultat u svoju korist (14:15).

Rezultatska klackalica bila je sve do 43. minuta, kada vranjski rukometaši prave razliku od dva, potom i tri gola i održavaju je sve do 59. minuta kada su gosti prišli na gol razlike (25:24), ali nisu uspeli da izjednače rezultat, pa su bodovi ostali u Vranju.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Zdravko Dragoljević (letošnje pojačanje iz Jugovića) sa 8 golova, gol manje dao je desno krilo Bogdan Utvić, 5 je pridodao kapiten Vladimir Jevtić, a 3 Aleksandar Rudić.

Kod gostiju je odskočio Adrijan Murina sa 7 golova.

Vranjanci su ovom pobedom pobegli sa dna tabele.

Sada su deseti sa 3 boda, a iza su Kolubara sa 2 i Rudar sa jednim bodom.

Narednog vikenda vranjski rukometaši igraće sa Dubočicom 54 u Leskovcu, koja je u petak kao gost pobedila Crvenu zvezdu u Beogradu sa 26:30 (14:16).

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Skuplje gorivo od danas »

Vranje - Od petka od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštatmće 194 dinara, a litar benzina evropremijum...