Pobeda Vranjanaca u derbiju Pčinjske lige: Nebeski anđeli - Mineralac 2:1

U derbiju dva tima iz vrha tabele Pčinjske okružne lige, uspešniji su za vikend bili Nebeski anđeli iz Vranja pobedivši kao domaćini Mineralac iz Vranjske Banje sa 2:1 (0:0), u utakmici 7. prvenstvenog kola.

U susretu ekipa koje su na kraju prošle sezone, po mnogima neopravdano, ispale iz Zone Jug zbog nesrećno ustanovljenih kriterijuma za reorganizacije lige, Mineralac je imao tri boda u džepu i vodio sve do samog kraja utakmice golom Bojana Mitića u 51. minutu.

Međutim, u samom finišu (90. i 93. minut) napadač Nebeskih anđela Petar Petrović je sa dva brza gola rezultatski potpuno preokrenuo meč i doneo svom timu tri nova boda.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić rekao je posle utakmice za Vranje news da je odigrana "veoma zanimljiva utakmica" do ovog kola dve najbolje plasirane ekipe.

"Prvo poluvreme, i pored naše dominacije u igri, završeno je bez golova.

Na početku drugog poluvremena, Mineralac je poveo iz opravdano dosuđenog penala.

Posle toga usledili su naši napadi, uz veliki broj propuštenih, veoma izglednih prilika.

Na kraju utakmice, u 90. i 93. minutu, može se reći srećno, ali ne i nezasluženo, došli smo do pobede i tri boda", naveo je Stošić u izjavi za naš portal.

Nebeski anđeli drže i dalje prvo mesto na tabeli Pčinjske okružne lige sa 21 bodom iz sedam kola.

Trnovac (uz utakmicu manje zbog neparnog broja timova u ligi) ima 18 bodova.

Mineralac je ostao na 15 bodova i treći je na tabeli, četvrta Mladost iz Bosilegrada ima 13, a petoplasirano OFK Alakince 12 bodova.

Parovi 8. kola

U narednom 8. kolu Pčinjske okružne lige Besa 2005 dočekaće u Bujanovcu bosilegradsku Mladost, derbi u Alakincu odigraće istoimeni domaći tim i Trnovac, dok će Nebeski anđeli gostovati trinaestoplasiranoj Južnoj prugi. Radnički 2021 će u Vranju dočekati Čelika iz Belog Polja, u Žbevcu će igrati domaći Vihor i preševska Lugina, u Pavlovcu domaći OFK i Mladost iz Suvojnice, a u Vranjskoj Banji Mineralac i Levosoje. Slobodan će u 8. kolu biti vranjski Torpedo 1973.

Najnovije vesti