Saobraćajci od ponedeljka kontrolišu upotrebu mobilnog kod vozača i pešaka

Vranje - Vozači koji koriste mobilni telefon u toku vožnje i pešaci koji to isto čine dok prelaze kolovoz, biće na meti saobraćajnih policajaca od ponedeljka 7. oktobra do kraja te sedmice, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Iz MUP-a tvrde da korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje "povećava rizik od saobraćajne nezgode za 4 do 20 puta.

"To čini ovaj prekršaj jednim od trenutno najvećih problema bezbednosti saobraćaja na putevima", navode iz MUP-a.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko pet odsto pešaka nepropisno koristi mobilni telefon ili slušalice prilikom prelaska kolovoza, dok se procenat vozača koji nepropisno koriste mobilni telefon za vreme vožnje kreće od 4 do 10 odsto, "u zavisnosti od vrste vozila".

IZ MUP-a iznose podatke da su pripadnici saobraćajne policije od početka godine sankcionisali više od 32.000 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje i oko 2.700 pešaka zbog nepropisnog korišćenja telefona ili slušalica prilikom prelaska kolovoza.

Međunarodna akcija Fokus na putu istovremeno će biti sprovedena u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Komentari

Idite bre jurite kriminalce uradite nešto i za vas i vase porodice vasu decu , vidite li da je drzava na ivici ambisa. Pustite bre pesake da pricaju mobilnim 22. vek je ljudi.Sta vam je!

Na koju policiju mislite?Na onu li sto je najveca bruka drzave uz vojsku,pravosudje i crkvu????Sta ce oni da kontrolisu?

Najnovije vesti