Tončev s američkim ambasadorom o ulaganju u potencijale Vlasine

Vranje/Beograd - Ministar Novica Tončev, zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština i ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristofer Hil sastali su se u Vladi Srbije i razgovarali o ulaganju američkih kompanija u nerazvijena područja.

"Sjedinjene Američke Države su velika podrška i ozbiljan partner Srbiji za razvoj naše zemlje, a snaga unapređenja leži upravo u poboljšanju uslova za život i rad ljudi u nerazvijenim opštinama.

S njegovom ekselencijom Kristoferom Hilom, timom ekonomista i predsednicom opštine Surdulica razgovarao sam o razvoju lokalnih potencijala i poslovnim mogućnostima za američke kompanije, saradnji sa opštinom Surdulica, razvoju Vlasine koja nudi ogroman turistički potencijal i ostalim segmentima koji su značajni za razvoj ovog dela naše zemlje.

Predstavljena je uspešna saradnja opštine Surdulica i kompanije Coca-Cola, koja na Valsini ima fabriku vode Rosa, kao i mogućnosti za dalji razvoj ove saradnje.

Veoma mi je drago što smo održali konstruktivan sastanak i zajednički razmišljamo u cilju razvoja nerazvijenih delova Srbije“, kazao je Tončev posle ovog susreta.

Sastanku je prisustvovala i Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, sa kojom kompanija Coca-Cola već ima dugogodišnju saradnju.

Najnovije vesti