Vranjanci ne ispuštaju prvo mesto: Dinamo Jug - Trstenik PPT 2:1

Dinamo Jug, jedini fudbalski klub iz Vranja i Pčinjskog okruga u Srpskoj ligi Istok, ostvario je novu prvenstvenu pobedu od 2:1 (2:0) protiv ekipe Trstenik PPT, u utakmici 8. kola koja je odigrana na Stadionu Jumko u Vranju.

Dva gola postigao je domaćin u prvom delu igre - precizni su bili Nikola Petković u 12. i golgeter Aleksandar Stojković u 32. minutu.

Počasni gol za goste postigao je Adrian Dobrosavljević u 66. minutu.

Trener Dinamo Jug-a Marko Jovanović rekao je za Vranjenews posle utakmice da je radostan zbog nova tri boda, ali i zbog činjenice da je njegov tim dobio meč iako nije odigrao najbolju utakmicu.

"Imali smo sjajno prvo poluvreme, energično smo otvorili utakmicu, došli do ranog vođstva, postigli golove iz sjajno odigranih akcija.

Dodali smo na to još tri, četiri izgledne šanse i stativu.

Ono što me malo zabrinulo, iako smo utakmicu rutinski priveli kraju, jeste pad u igri u drugom poluvremenu.

I neki vid straha koji se uvukao u tim nakon gola gostiju.

Time ćemo se pozabaviti nakon analize ove utakmice", navodi Jovanović u izjavi za naš portal.

Smatra da je koncentracija njegovih igrača u završnici "morala da bude na mnogo višem nivou", jer je Dinamo Jug, u sjajnim prilikama za gol, pogodio prečku i stativu.

"Takođe, glad igrača koji ulaze sa klupe mora da bude mnogo veća - danas nisu u potpunosti zadovoljili.

Njihova glad u igri je glavni preduslov da se zadrži konstantnost na visokom nivou koji zahtevam i koji nas vodi ka vrhu i našem cilju.

Protivničkoj ekipi bih poželeo sreću u nastavku prvenstva, a mi imamo šta da izvučemo kao pouku iz ove utakmice", rekao je Jovanović u izjavi za Vranjenews.

Vranjanci posle ove pobede i dalje imaju bod prednosti na tabeli u odnosu na Moravu 1918 iz Ćuprije i tri više od Dunava iz Prahova.

U sledećem kolu tim iz Vranja gostovaće osmoplasiranom Jedinstvu u Paraćinu, koje za liderom zaostaje 9 bodova.

Morava i Dunav odigraće derbi u Ćupriji.

Najnovije vesti