Poraz rukometaša od lidera superlige: Vranje 1957 - Partizan 23:33

Rukometaši Vranja 1957 poraženi su od beogradskog Partizana sa 23:33 (11:15), u utakmici 3. prvenstvenog kola Super rukometne lige Srbije, koja je odigrana u Sportskoj hali u Vranju

Drugu utakmicu zaredom rukometaši Partizana, koji pokazuju najbolju fiormu od starta lige, okončali su sa dvocifrenom razlikom (nakon što su u prethodnom kolu pobedili Crvenu zvezdu sa 29:19).

Mora se reći da je vranjski tim, ipak, takvom protivniku pružio dostojan otpor, barem u prvom poluvremenu, pokazavši da u hali u Vranju nijedan tim neće lako doći do bodova.

Partizan je osetniju prednost stekao tek oko 18. minuta, kada se serijom od 4:0 odvojio na pet golova razlike (7:12).

Kada je gostujući igrač Vasić isključen jer je pri šutu posle kontre pogodio golmana Vranja Zlatanovića u glavu, Vranje je sa igračem više došlo do 10:12, kada je trener crno-belih zatražio tajm aut.

Vranjski tim je u tom periodu mogao da priđe i na gol zaostatka, ali je šansa propuštena, a gostujući igrač Šotić je sa dva pogotka odveo Partizan na 10:14.

Još jedan gol postigli su u nastavku gosti za konačnih 11:15 u prvom delu igre.

Posle tri gola Partizana zaredom na startu drugog poluvremena, bilo je jasno da će Vranjanci teško do iznenađenja, što se i pokazalo kako se utakmica bližila kraju.

U redovima Vranja sa po 5 golova odskočili su Aleksa Bukvić i Zdravko Dragoljević, a po 4 su postigli Ognjen Trajković i kapitan Vladimir Jevtić.

Kod gostiju su efikasniji od ostalih bili Marko Vasić sa 9 i Nikola Crnoglavac sa 8 golova, dok je Nemanja Obradović pridodao 6.

Vranjanci su posle tri kola pretposlednji jedanaesti na tabeli Super rukometne lige sa jednim bodom na svom kontu, dok je iza samo kostolački Rudar, koji takođe ima jedan osvojen bod.

Jedan bod u tri kola ima još beogradski Obilić na desetom mestu.

Na čelu tabele su Partizan i kragujevački Radnički, jedina dva tima sa po tri pobede u tri dosadašnja kola.

Vranje će u 4. kolu narednog vikenda gostovati Metaloplastici u Šapcu, koja posle tri kola ima dva osvojena boda.

Posle pobede nad Kolubarom u prvom kolu, Šapčani su doživeli dva uzastopna poraza od prošlogodišnjeg šampiona Vojvodine i potom na gostovanju u trećem kolu od Crvene zvezde.

Komentari

Očekivan poraz. Partizan je za klasu bolja ekipa od ekipe Vranja. Videlo se da vranjski rukometaši žele više ali i da im je limit borba za opstanak. Postavljam pitanje upravi zašto ne iskoristiti internacionalca Davora Taskovića kao jedinog meštanina u postavi. Tasković je svojim kvalitetom bolji od većine igrača a i mladji je od golmana Zlatanovića.
Kritika postoji i da smo se prerano odrekli nezasluženo od Vranjanaca Stanojkovića, Pavlovića, Ristića kao i kapitena Stevanovića. Trebali su da budu uz ekipu ipak u njima kuca vranjsko srce.

Da tako je nema Vranjanaca u RK Vranje 1957 jedino vranjsko srce je Vladan Vlajko Pavlović.

Tasković bi pomogao svom Rukometnom klubu Vranje za prosečan LD koji ima Srbija bez drugih troškova. Tačno je da pojedini igrači koji igraju sada u RK Vranje a čije su ekipe ispale ili jedva ostale u Super ligu primaju platu duplo pa i više.
Zaključak je da Vranje traži Taskovića i svoje meštane a ne lažnjake. Naravno nisu svi loši iima dobrih igrača ali većina su prosečni.

Ima Vranjanaca u timu, samo to nekome ne odgovara da napiše. Petar Petrović igra u postavi, celu utakmicu. Tu je i Stevović koji ima jako važnu ulogu u odbrani. Pored njih dvojice ima još šest mladih igrača u ekipi čije vreme uz dobar trening sigurno dolazi. Ukupno osam Vranjanaca u timu uopšte nije loše i ne bi trebalo širiti informacije koje nisu tačne.

Odgovaram Borku iz marketinga.
Kažeš ima Vranjanaca, dok ima Vranjanaca ali ti igrači nisu u ravni igrača koji su najureni iz kluba kao što su Stanojković, Pavlović, Ristić a pre svega odstranjivanje dugogodišnjeg kapitena Ljubodraga Stevanovića. Odrekli ste se igrača koji su kvalitetniji.
Ovaj broj od 8 Vranjanaca je samo BROJ gde Borko marketing stručnjak isključivo bira pažnju prema kvantitetu a zapostavlja kvalitet jer smo sve videli sinoć.

Najnovije vesti