Predstavnici Republike Srpske kod gradonačelnika Vranja FOTO

Prijem za Nemanju Kovačevića, pomoćnika ministra za međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske, Gorana Vučića, šefa kabineta za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske i Anu Ljutić, saradnicu u Predstavništvu Republike Srpske, u okviru obeležavanja manifestacije Dana Srpske u Srbiji, u sredu je priredio gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima.

Gradonačelnik Milenković je tom prigodom istakao da je obeležavanje Dana Srpske u Srbiji lepa tradicija koja se nastavlja.

"Na ovaj način pruža nam se prilika da bolje upoznamo Srbe sa one strane Drine i međusobno se približimo, jer se radi o jednom narodu.

Podsećanjem na ratne godine, navešću da je iz Vranja 1991. godine otišao Vranjski odred, koji je pomogao u odbrani opštine Brod, kada je poginulo trideset vojnika iz ovog odreda.

Grad Vranje i opština Brod su gradovi pobratimi i zaista negujemo izuzetnu međusobnu saradnju.

Takođe, odličnu saradnju smo uspostavili i sa Trebinjem i Istočnim Sarajevom.

Dani Srpske u Srbiji samo su jedan segment za uspostavljanje bliskosti, a u narednom periodu nastojaćemo da tu saradnju proširimo i na druge oblasti", rekao je Milenković.

Nemanja Kovačević, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske, podsetio je da je ovo dvanaesta manifestacija po redu, koja se održava u dvanaest gradova u Srbiji.

"Cilj manifestacije je zbližavanje naroda s obe strane Drine jačanjem nacionalnog jedinstva.

Kroz ovu manifestaciju nastojimo da pokažemo ono najbolje što ima Republika Srpska.

Smatram da u narednom periodu postoji ogroman potencijal za jačanje saradnje sa jugom Srbije", rekao je Kovačević.

Zorica Jović, predsednica Skupštine grada, podsetila je da je Vranje već godinama domaćin manifestacije Dani Srpske u Srbiji.

"Naš grad ima odličnu saradnju sa više gradova u Republici Srpskoj, jer nas povezuje ljubav ka negovanju istorije, tradicije i kulture.

Želim vam prijatan boravak u Vranju i ističem našu zainteresovanost za svaki vid saradnje u godinama koje dolaze", rekla je Jović.

Koncert One tri u sredu od 20 časova

U okviru obeležavanja Dana Srpske u Srbiji u sredu od 20 sati u Pozorištu Bora Stanković u Vranju biće održan koncert pod nazivom ON e TRI u ogledalu, na kojem će nastupiti vokali Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Vidović i Maja Tatić i instrumentalisti Božana Todorović Ubović, Filip Vukelić, Nenad Tomićević, Faruk Zulić i Dario Kos. Koncert je kabaretskog tipa. Organizator je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, čiji će predstavnici prisustvovati koncertu.

Najnovije vesti