Koncert One tri iz Republike Srpske u sredu u Vranju

Koncert pod nazivom ON e TRI u ogledalu, biće održan u sredu 25. septrembra u Pozorištu Bora Stanković u Vranju, u okviru obeležavanja Dana Srpske u Srbiji.

Početak je zakazan za 20 časova.

Vranjancima će se predstaviti vokali Ružica Čavić Tomićević, Svetlana Vidović i Maja Tatić, kao i instrumentalisti Božana Todorović Ubović, Filip Vukelić, Nenad Tomićević, Faruk Zulić i Dario Kos.

Reč je o koncertu kabaretskog tipa, kojeg će organizovati predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, čiji će visoki predstavnici prisustvovati koncertu, i Grad Vranje.

Slične manifistacije biće organizovane u 12 gradova širom Srbije, kako navode organizatori "s ciljem jačanja veza srpskog naroda sa obe strane Drine".

One tri imale su koncert u Vranju u septembru 2019. godine, u okviru iste manifestacije.

Ružica Čavić Tomićević izdala je dva albuma za City records 2000. i 2002. godine, učestvovala na mnogim festivalima od kojih izdvaja VOICE OF ASIA u Almaati, gde je osvojila prvo mesto 2001. godine.

Dva puta je bila u predtakmičenju u Sarajevu za Eurosong BiH.

Pevala je na Budvanskom festivalu 2000. godine kao i na Sunčanim skalama 2004. godine, na Zrenjaniskom festivalu 2002. i 2003. godine.

Povukla se iz medija 2007. godine, ali nikada nije prestala da se bavi muzikom.

Ružica je inicijator projekta zvanog "One tri" i autor je njihove prve pesme pod nazivom "Prva od one tri", koja je promovisana krajem 2017. godine.

Svjetlana Ceca Vidović od svoje devete godine svira harmoniku, da bi već sa 13 godina postala vokalni solista CKUDM Veselin Masleša u Banja Luci.

S njima je obišla čitavu bivšu Jugoslaviju kao i mnoge Evropske zemlje.

Godinama je nastupala na raznim festivalima i okitila se brojnim nagradama, od kojih su joj one za interpretaciju najdraže. Posebno je ponosna na prvu nagradu na festivalu Zlatna tamburica u Novom Sadu 2003. godine za pesmu „Jedna je Vojvodina“.

Prvi radijski snimak snimila je još kao devojčica sa 15 godina za Radio Novi Sad, sa tamburaškim orkestrom koji je tada vodio Janika Balaž.

Snimila je više trajnih snimaka za RTV Beograd.

Dugogodišnji je saradnik RTRS kao i Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka. Imala je čast i priliku da snima emisije sa Velikim narodnim orkestrom pod rukovodstvom Ljubiše Pavkovića i Branimira Đokića.

Maja Tatić rođena je u Beogradu. Odrasla je i školovala se u Banjaluci, gde je sa sedam godina imala prvi solo nastup na dečjem festivalu "Djeca pjevaju Banjaluci" 1978. godine.

Završila je muzičku školu, odsek gitara, i dugo godina bila član orkestra CKUDM "Veselin Masleša".

Sa 17 godina profesionalno se počela baviti pevanjem i bila je član grupe Sonus, Skitnice i Monako. Na Kanarskim ostrvima živi narednih 10 godina. Kao šoumen izvodila je Tribute to Abba, zatim Shania Twain Show, Tina Turner Show...

Pobedila je na nacionalnom takmičenju za Eurosong u Sarajevu i predstavljala BiH na Eurosongu (2002) u Estoniji sa pesmom "Na jastuku za dvoje", gde je osvojila 13. mesto.

Ostvarila je duete sa Tifom i Radetom Šerbedžijom i snimila dva albuma, za City Records i Hayat production.

Pogledajte u nastavku deo nastupa iz Vranja 2019. godine

Najnovije vesti