Počinje Prva futsal liga: Vranjanci na startu u Novom Pazaru

Futsaleri KMF Vranje odigraće prvi meč u ovogodišnjem šampionatu Prve futsal lige, u petak od 19 časova u dvorani Pendik u Novom Pazaru, protiv istoimene domaće ekipe.

Vranjance očekuje težak meč, na tradicionalno neugodnom gostovanju Novopazarcima koji se trude da svake sezone imaju tim za respekt u najelitnijem futsal takmičenju.

Obe ekipe su delimično promenile igrački kadar u odnosu na proteklu sezonu.

"Sigurni smo da domaćinu, a svakako i nama ne nedostaju ambicije.

Momci spremni i motivisani dočekuju početak sezone", poručili su iz uprave vranjskog kluba.

Iz KMF Vranje otišlo je nekoliko futsalera.

Nišlija Predrag Jovanović, kapiten Predrag Nikolić, koji je okačio je završio karijeru, ali je veći deo rostera iz prethodne sezone sačuvan, pa u vranjskom timu veruju da se mogu umešati u borbu za sam vrh tabele.

Klub su u pauzi između sezona pojačali povremeni reprezentativac Srbije Aleksandar Gavrilović, koji je došao iz mađarskog Vesprema, Ilija Ristić, koji je karijeru započeo u KMF Vranje i nakon nekoliko sezona provedenih u drugim klubovima vraća se u Vranje, te Jovan Urošević, bivši omlaidnski reprezentativac Srbije koji je pristigao iz Gornjeg Milanovca.

Iz kluba je saopšteno da će Aleksandar Janjić, koji je i lane igrao za KMF Vranje, biti član kluba i u novoj sezoni Prve futsal lige.

Kada je reč o ekipi Novog Pazara, u odnosu na prošlu godinu iz kluba su otišli Ensar Redžović, Darko Ristić, Ninoslav Aleksić i Žarko Matić, ali su se vratili golman Edis Rašljanin i Dušan Kostić iz Raške.

Novopazarci su seniorskom pogonu priključili i nekoliko mladih fudbalera, pa čekaju utakmicu sa Vranjem da vide koji su im trenutni dometi.

Regularni deo prethodnog prvenstva Vranjanci su završili kao lideri na tabeli najelitnijeg futsal takmičenja sa 39 bodova.

Iz 18 utakmica imali su 12 pobeda, te po 3 remija i poraza.

Postigli su 77, a primili 45 golova.

Novopazarci su regularni deo lige okončali kao peti, sa osvojenih 29 bodova.

U 18 kola imali su 8 pobędą i po 5 nerešenih ishoda i poraza.

Dali su 53, a primili 54 gola.

Utakmica Novi Pazar - KMF Vranje biće odigrana u petak od 19 časova u Sportskoj dvorani Pendik.

Najnovije vesti