Pčinjska okružna liga: Tri tima se izdvojila od starta prvenstva

Posle tri odigrana kola u sezoni 2024/25. u Pčinjskoj okružnoj ligi u fudbalu, na čelu tabele izdvojila su se tri tima sa maksimalnim učinkom - po 9 bodova imaju Nebeski anđeli iz Vranja, Mineralac iz Vranjske Banje i KF Trnovac iz Velikog Trnovca.

Nebeski anđeli i Mineralac i prošle sezone pružali su dobre partije u višem rangu - Zoni Jug - odakle su neopravdano ispali zbog reorganizacije lige, iako su na kraju šampionata zauzeli osmo i deveto mesto na tabeli.

Međutim, dva tima nastavili su sa dobrim partijama i u Pčinjskoj ligi, tako da se povratak jednog od njih u zonu od naredne sezone svakako može očekivati.

Nebeski anđeli su u prvom kolu najpre pobedili gradskog rivala Torpedo 1973 sa 4:0, potom su u gostima bili bolji od Bese 2005 u Bujanovcu (0:7), da bi u trećem kolu u Vranju pobedili OFK Alakince sa 3:1.

Mineralac je na startu šampionata pobedio OFK Alakince sa 4:1, potom u gostima u Vranju ekipu Radničkog 2021 sa 0:5, a u trećem kolu žbevačkog Vihora u Banji sa 5:1.

Trnovac je startovao pobedom nad Mladošću u Suvojnici (0:2), zatim je u drugom kolu kao domaćin dobio preševsku Luginu sa 3:0, da bi u trećem kolu deklasirao Čelika u Belom Polju sa 1:6.

Analizirajući početak prvenstva, trener Nebeskih anđela Branimir Stošić kaže za Vranje news da je primetna razlika u kvalitetu ekipa, ali i na nivou organizacije utakmica.

"Posle tri odigrana kola smo na prvom smo mestu na tabeli sa 14 postignutih i samo jednim primljenim golom.

Zadovoljni smo dosadašnjim igrama.

Nadam se i verujem da ćemo zadržati ovaj nivo i da ćemo se vratiti u viši rang gde nam je realno i mesto", navodi Stošić za naš portal.

Posle tri kola Nebeski anđeli su prvi na tabeli zbog nešto bolje gol razlike u odnosu na preostala dva tima koji su sa njima izjednačeni po broju bodova.

Nebeski anđeli će u narednom kolu odigrati, formalno kao gosti, utakmicu sa vranjskim Radničkim 2021, koji na poslednjem mestu tabele ima samo bod.

Mineralac će gostovati šestoplasiranom OFK Pavlovcu, timu koji je odigrao dve prvenstvene utakmice i prikupio tri boda.

Trnovac će u narednom kolu biti slobodan.

U ostalim utakmicama 4. kola Pčinjske okružne lige sastaće se Mladost (B) - Čelik, Torpedo 1973 - Lugina, Besa 2005 - Mladost Suvojnica, OFK Alakince - Levosoje i Vihor - FSU Južna pruga.

Najnovije vesti