Vranje obeležava gradsku slavu - Duhovski ponedeljak

Svetom arhijerejskom liturgijom od 9 časova u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju, počelo je obeležavanje gradske slave - Duhovskog ponedeljka.

Nakon liturgije, krenule su litije ulicama grada, a po povratku sa litija, u porti hrama Svete Trojice obavljeno je rezanje slavskog kolača.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković poručio je da su grad i crkva "oduvek na istom zadatku i u istoj misiji, da služe narodu i za narod".

Da je tako svedoči činjenica da su između dve slave Grad Vranje i Eparhija vranjska nastavili da rade i sarađuju na dobrobit vernika i cele naše društevne zajednice.

Kao i do sada zajedno smo realizovali brojne projekte i obeležili važne datume.

Od Svetosavske nedelje preko brojnih edukativnih, kulturnih, stručnih i humanitarnih dešavanja do eparhijske slave Svetog Justina Ćelijskog i Vranjskog, koju smo obeležili pre desetak dana i čiji je kum bio upravo Grad Vranje”, rekao je Milenković.

U porti Sabornog hrama Svete Trojice priređeni su trpeza ljubavi i kulturno l–umetnički program, u okviru kojeg su nastupili Gradski mešoviti hor i Folklorni ansambl Sevdah.

Najnovije vesti