Gašić u Jumku: Saradnja i u narednim godinama

Ministarstvo odbrane i u buduće će posvetiti posebnu pažnju saradnji sa Jumkom, izjavio je u sredu u Vranju ministar odbrane Bratislav Gašić.

Obilazeći proizvodne pogone ministar odbrane je rekao da zahvaljujući Jumku, koji izrađuje različite odevne predmete i opremu za pripadnike vojske, srpski vojnici imaju uniformu "dizajniranu u skladu sa najvišim standardima".

"Komplet zaštitne balističke opreme, zaštitna i letačka oprema za pilote, taktička uniforma za pripadnike Odreda vojne policije specijalne namene Kobre samo su deo palete proizvoda koji se za pripadnike naše vojske izrađuje u ovoj kompaniji i uveren sam da će se ovaj vid saradnje nastaviti i narednih godina na obostrano zadovoljstvo", kazao je Gašić u Vranju.

Kompaniju Jumko zajedno sa ministrom Gašićem posetili su i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

Najnovije vesti