Vranjski gimnazijalci prvaci Olimpijskih sportskih igara u streljaštvu

Prvo mesto u streljaštvu, u ekipnoj konkurenciji, osvojila je ekipa đaka Gimnazije Bora Stanković u Vranju, na Olimpijskim sportskim igrama učenika koje se održavaju u Novom Sadu.

Ekipu su činili Jovan Cvetković, Veljko Stojiljković i Luka Stojanović.

Njihov mentor i stručna podrška na ovom takmičenju bio je profesor Marjan Stanojković.

"S velikim zadovoljstvom i ponosom proslavljamo i ovaj uspeh naših vrednih i svestranih učenika koji su se istakli među nekoliko hiljada najboljih sportskih ekipa iz cele Srbije.

Uprkos tome što je streljački klub u Vranju imao zastoj u radu, naši učenici su pokazali izvanrednu spremnost na takmičenju, gde su se ponosno okitili zlatnim medaljama i podigli zlatni pehar – na radost svoje škole, prijatelja, porodica, svih nas koji smo ih podržavali i navijali za njih.

Naša gimnazija nastavlja da neguje sporski duh u svom radu, da podstiče veru učenika u rad i uspeh, čak i kad su okolnosti otežane, prepreke i izazovi veći, jer kad ima volje i ljubavi prema sportu, odnosno umetnosti ili nauci, i kad imamo kvalitetnu saradnju među učenicima i profesorima – ništa nije nemoguće", poručuju iz vranjske škole.

Učenik Ekonomske drugi pojedinačno

Na istom takmičenju srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u streljaštvu osvojio je Mateja Stajković, učenik Ekonomsko-trgovinske škole u Vranju.

U petnaest različitih sportskih disciplina na ovim igrama učestvuje oko 6.000 učenika osnovnih i srednjih škola, raspoređenih u 550 timova.

Tu su i učenici iz šest škola u Vranju.

Najnovije vesti