Zaplenjeni marihuana i amfetamin na granici sa Bugarskom

Pored skoro 10 kilograma čistog heroina, koji su otkriveni zahvaljujući carinskom skeneru na graničnom prelazu Preševo, u poslednjih nekoliko dana carinici su, u saradnji sa policijom, otkrili još dva slučaja pokušaja krijumčarenja narkotika ukupne težine nešto veće od dva kilograma.

- Sličan slučaj otkriven je na ulazu graničnog prelaza Gradina, u „audiju“ nemačkih registarskih oznaka kojim je od te zemlje ka Turskoj putovala turska državljanka sa boravištem u Nemačkoj u društvu trojice saputnika, takođe turskog porekla.

Putnici su rekli da nemaju ništa da prijave, ali je detaljan pregled pokazao suprotno, kada su carinici u postavi kofera jednog od saputnika, ispod njegovih ličnih stvari, otkrili dve sumnjive kesice: u jednoj se nalazila marihuana, a u drugoj amfetamin - navode iz Uprave carina.

Na izlazu graničnog prelaza Đala ka Mađarskoj, na red za kontrolu prispeo „ford fokus“ srpskih registarskih oznaka, 51-godišnji mađarski državljanin koji je putovao sam rekao je da nema ništa da prijavi osim pribora za krečenje.

- Međutim, detaljnim pregledom automobila, vozača i putnika carinski službenici su ustanovili da vozač u „fordu“ krije više od dva kilograma nedozvoljenih supstanci.

Tokom kontrole u fioci ispred suvozačevog sedišta pronađen je jedan paket zamotan u plastičnu foliju, za koji će se ispostaviti da sadrži marihuanu.

To nije bilo sve, jer je i ispod zadnjeg sedišta, blizu prtljažnika, pronađeno još tri paketa istog sadržaja - kaže se u saopštenju Carine.

Najnovije vesti