Ćuta: U Vranju priveden aktivista Ekološkog ustanka

Aktivisti Ekološkog ustanka iz Vranja i Vrbasa u subotu su privedeni, a u njihovim domovima obavljen je pretres, zbog navodnog "rušenja ustavnog poretka", izjavio je narodni poslanik ovog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je prema pisanju N1 dodao da je reč o "pokušaju zastrašivanja ljudi koji se bore za svoju zemlju i stanovnike Gornjih Nedeljica".

Aktivista i odbornik Skupštine grada Vranja Dragan Antić, priveden je u Policijsku upravu u Vranju, precizirao je Jovanović.

Pretres njegovog stana obavlja se, navodno, po nalogu Višeg suda u Beogradu.

"Nastavlja se hajka na slobodne ljude koji jedino žele da sačuvaju svoju zemlju, njenu vodu, zdrav vazduh i ljude koje ih hrane na njivama, u Gornjim Nedeljicama.

Dragan Antić, odbornik Ekološkog ustanka, nastavnik geografije u školi u Vranju, danas je pokupljen sa ulice, odveden u policijsku stanicu, zatim pod pratnjom odveden u svoj stan gde se trenutno obavlja pretres“, naveo je narodni poslanik Aleksandar Jovavnović Ćuta.

Prema saznanjima Vranje news-a informativni razgovor sa Antićem obavila je ekipa MUP-a iz Beograda, a cela akcija išla je mimo PU Vranje.

Isti inspektori iz Beograda obavili su i pretres Antićevog stana.

Kreni-Promeni: Policija treba da uhapsi Dačića i Vučića

Iz Pokreta Kreni-promeni naveli su u pisanom saopštenju da je u poslednjih nedelju dana policija privela i uhapsila oko 40 aktivista zbog učešća u organizaciji protesta. Oni objašnjavaju da se u većini slučajeva terete za kršenje ustavnog poretka.

"Ukoliko govorimo o kršenju ustavnog poretka, policija bi morala da uhapsi i Dačića i Vučiću", poručuju iz Pokreta Kreni-Promeni.

Dodaju da su obojica protivpravno prekršili Ustav sprečavanjem da se o narodnoj inicijativi izjasni parlament.

"Vučić je zbog dogovora sa Šolcom izvršio pritisak na Ustavni sud kako bi se ukinula Uredba o stopiranju projekta Jadar", zaključuju iz Kreni-promeni.

Najnovije vesti