Zonaš iz Trgovišta ruši sve redom: Pčinja - Gracko 4:0

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta naneli su prvi poraz ekip Grackog u ovogodišnjem šampionatu Zone Jug, savladavši ih na svom terenu sa 4:0 (1:0).

Strelci za domaći tim bili su Aleksandar Stošić u 33, Marko Hristić u 64, Aleksandar Cvetković u 75. i Nikola Stošić u 82 minutu.

U utakmici dve do ovog kola prvoplasirane ekipe, pitala se i na terenu postojala samo jedna, ekipa Pčinje koja je bez većih problema rešila utakmicu u svoju korist, pokazavši da je u ovom trenutku daleko bolji rival.

U prvom poluvremenu od mnogobrojnih šansi koje je stvorila, ekipa Pčinje je iskoristila samo jednu, kada je udarcem sa osamnaest metara Stošić Pčinji doneo vođstvo.

U drugom delu igre, ulaskom Hristića i Cvetkovića Pčinja je postala ubojitija i konkretnija.

Ređale su se šanse pred golom gostiju.

Tri prilike među pregršt izglednih gol šansi igrači Pčinje pretvorili su u golove.

Trener Pčinje Predrag Ristić rekao je posle ove utakmice za Vranje news da je njegov tim dominirao od prvog do poslednjeg minuta.

"Pored četri postignuta gola, propustili smo previše zrelih šansi.

Rezultatom i osvojenim bodovima mogu da budem zadovoljan, ali ne i propuštenim prilikama - što je mnogo, mnogo je", kazao je Ristić.

On je dodao da sa svojim igračima stalno radi na uvežbavanju završnica akcija.

"Moramo da nastavimo da radimo i da taj segment popravljamo, jer danas smo stvorili mnogo, a realizovali samo četiri šanse.

Ali, dobro, biće utakmiae gde moramo iz dve šanse da dobijemo utakmicu.

Što se ostalih segmenata tiče -agresivnosti, želje, trke,borbenosti - mogu da budem zadovoljan gotovo svim svojim igračima i da kažem da je svako od njih dao svoj maksimum", kazao je Ristić.

Pčinja posle 8. kola vodi na tabeli Zone Jug sa 19 bodova.

Tri boda manje imaju drugoplasirana Sloga iz Leskovca i trećeplasirani OFK Topličanin.

Narednog vikenda Pčinja će gostovati ekipi Donje Lomnice u Vlasotincu

Poraz BSK-a, pobeda Morave

Bujanovački BSK pao je posle ovog kola na peto mesto, nakon ubedljivog poraza (5:1) u jednom od derbija kola od Sloge u Leskovcu. SFK Morava je u Vladičinom Hanu uspela da savlada Jedinstvo iz Bošnjaca sa 2:1. Golove za Moravu dali su Lazar Kitanović i Miloš Stanković. Upravo će BSK i hanska Morava narednog vikenda u Bujanovcu odigrati derbi meč okruga u Bujanovcu. BSK na četvrtom mestu ima 15 bodova, dok je Morava osma sa 9.


Najnovije vesti