Zonaš iz Trgovišta pobedom otvorio prvenstvo: Pčinja - Jedinstvo (B) 3:0

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta, povratnici u fudbalsku Zonu Jug iz višeg ranga (Srpska liga Istok), startovali su pobedom od 3:0 (2:0) nad ekipom Jedinstva iz Bošnjaca, u 1. prvenstvenom kolu sezone 2024/25.

Golove za Pčinju postigli su Aleksandar Stošić, Marko Hristić i Stefan Mihajlović.

U neravnopravnoj borbi (gosti su na utakmicu došli sa samo 7 igrača), pobednik se ni u jednom momentu nije dovodio u pitanje.

Pčinjani su bili u ulozi dobrog domaćina, koji želi da nemoćnog gosta udostoji što je u znatno okrnjenom sastavu uopšte došao na utakmicu.

Gost i nije do kraja izdržao na terenu.

Desetak minuta pre isteka regularnog toka povredio se gostujući golman, pa je glavni sudija meča po pravilima takmičenja prekinuo ovaj susret.

Trener Pčinje Predrag Ristić za Vranje news kaže da, osim zadovoljstva zbog tri osvojena boda i činjenice da su ovom utakmicom neki domaći igrači koji su bili pod suspenzijom istu i odradili, ne postoji razlog za neku podrobniju analizu.

"Veoma sam razočaran što se ovo desilo već u prvom kolu, a vidim da su i na još jednoj utakmici gosti došli sa manje od 11 igrača.

To je ozbiljan problem, ako je ovako krenulo od prvog kola šta da očekujemo kasnije.

Ne zaboravimo, ovo je novoformirana liga sa 12 ekipa, koja je trebalo da bude kvalitetnija nego prethodnih sezona", kaže Ristić za naš portal.

Istovremeno, dodaje on, "veoma organizovane i kvalitetne ekipe", kao npr. Nebeski anđeli, Mineralac, Pusta Reka (koje su prošle sezone bile među 10 najboljih u Zoni Jug, ali su ispale zbog reorganizacije), nisu u ligi iako, kaže Ristić, "to realno zaslužuju".

"Samo se nadam da ovakve utakmice neće više da se ponove, jer nama trebaju i želimo prave takmičarske utakmice sa dobrim protivnikom, pa neka bolji pobedi", dodaje trener Pčinje.

On podseća da je njegov tim pretrpeo promene u igračkom sastavu, mada je i dalje tu veliki broj igrača iz prethodne sezone.

Iz Pčinje su otišli Miljan Stajić, Nikola Savić i Andrija Trajković (Dinamo Jug), Stefan Manasijev (Radnički Svilajnac), Luka Arsenović (BIH), Kristijan Ilić.

Došli su Ivan Stojković i Stefan Mihajlović (Mineralac, Vr.banja), Aleksandar Stošić (KMF Vranje).

"Oni bi, uz starosedeoce Milenkovića, Velinovića, Hristića, Ćirkovića, Mihajlovića, Arsića, Stojiljkovića, Smiljkovića, Vasiljkovića, Pešića, Cvetkovića, trebalo da čine ekipu za ovu polusezonu.

Mada, prelazni rok još traje tako da postoji mogućnost da dođe još neko ko bi mogao da podigne kvalitet ekipe.

Želimo da igramo dobar fudbal, treniramo redovno u dobrim uslovima.

Idemo utakmicu po utakmicu, sa željom da iz svake izađemo kao pobednici, to su naša očekivanja", navodi Ristić za Vranje news.

Narednog vikenda Pčinja će gostovati novajliji u ligi - BSK-u u Bujanovcu.

U ekipi neće biti tandem štopera Milenković - Velinović zbog povreda, kao ni Cvetkovića, koji tek treba da se priključi ekipi.

Posle odrađene suspenzije u tim će se vratiti Ćirković i Stojković.

Morava i BSK startuju u nedelju

Još dva zonaša iz Pčinjskog okruga nastpaće ove sezone u Zoni Jug. Oni će svoje mečeve 1. kola odigrati u nedelju. Morava će gostovati Jedinstvu u Gornjem Stopanju, dok će bujanovački BSK debitovati utakmicom protiv Radana u Lebanu.

Najnovije vesti