Zonaš iz Trgovišta perfektan u Lebanu: Radan - Pčinja 2:5

Vranje - Pobedom nad Radanom u Lebanu od 2:5 (1:1) u 6. kolu fudbalske Zone Jug, fudbaleri Pčinje iz Trgovišta pokazali su još jednom da su među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje titule u ovom rangu takmičenja.

Na utakmici u Lebanu, posle početnog ispitivanja snaga, domaćin je izenanda poveo evrogolom Marka Cvetkovića koji je pogodio sa 25 metara u 10. minutu susreta.

Međutim, rano postignuti gol domaćina nije pokolebao Pčinjane, koji su iz minuta u minut pojačavali pritisak na gol Radana.

Takva igra urodila je plodom u završnici prvog poluvremena, tačnije u 45. minutu kada je posle centaršuta Smiljkovića Nikola Stošić glavom poravnao rezultat na 1:1.

Tim iz Trgovišta izašao je u drugom delu igre na teren odlučan da iz Lebana kući odnese sva tri boda.

Posle nekoliko izglednih šansi, usledila su dva gola Pčinje u kratkom vremenskom periodu.

Najpre je Luka Đorđević u 66. minutu pogodio za 1:2, a dva minuta kasnije Marko Hristić doneo je Pčinji prednost od 1:3.

Imala je Pčinja ubrzo još dve dobre situacije da ugrozi gol Radana i obezbedi pobedu, ali umesto toga na drugoj strani usledila je kazna i Radan je, posle nesporazuma igrača Pčinje, preko Petra Krstića u 74. minutu smanjio na 2:3.

Ipak, u poslednjih dvadesetak minuta utakmice za sve na terenu pitali su se fudbaleri Pčinje, apsolutno kontrolišući igru, što je urodilo sa dva dodatna gola u mreži domaćina.

Prvo je Petar Marković u 84. minutu dao gol za 2:4, da bi Stošić, strleac prvog gola za Pčinju, još jednim golom u drugom minutu nadoknade vremena postavio konačnih 2:5.

Trener FK Pčinja Predrag Ristić rekao je posle utakmice za Vranje news da je njegov tim stigao do "zaslužene pobede nad jednim od konkurenata za vrh tabele".

"Došli smo u Lebane bez više standardnih igrača (Stefanovića, Arsića, Cvetkovića, Milenkovića), rovitim igračima Aleksandrom Stošićem i Pešićem, ali s ciljem da osvojimo sva tri boda.

Dobro smo tokom nedelje pripremili utakmicu, ukazujući na sve vrline, mane i nedostatke protivnika.

Nismo klonuli duhom nakon prvog gola Radana, a na poluvremenu smo se složili da smo u ovom trenutku bolja ekipa i da utakmicu možemo da dobijemo.

Igrači su ispoštovali dogovor i zadatke koji su im zadati, pa uspeh nije izostao", navodi Ristić u izjavi za naš portal.

On podseća da je pre per nedelja rekao igračima da "sve zavisi od njih, njihove želje, htenja, borbenosti".

"Kada su pravi, protivnik se ništa ne pita kao što je bilo u Lebanu", dodaje Ristić.

Narednog vikenda Pčinju očekuje super derbi u Trgovištu sa leskovačkom Slogom.

"Nama je, posle Prokuplja i Lebana, cilj da i tu utakmicu dobijemo.

Sigurno je da neće biti lako.

Verovatno opet par igrača neće biti u sastavu, ali na to se više ne obazirem.

Istinski verujem u sve svoje igrače i znam da će, ko god bude igrao, dati svoj maksimum", rekao je Ristić za Vranje news.

Leskovačka Sloga, Gracko i Pčinja trenutno dele prvo mesto na tabeli sa po 13 bodova.

Pobede i ostalih zonaša iz okruga

Pobede u 6. kolu ostvarili su i BSK i Morava iz Vladičinog Hana, preostala dva zonaša iz Pčinjskog okruga. Bujanovački BSK nastavio je sa odličnim igrama i kao domaćin osvojio sva tri boda (1:0) u duelu sa Žitorađom, golom Jovana Kostića pred kraj prvog poluvremena. To je treća uzastopna pobeda Bujanovčana u Zoni Jug. BSK je četvrti na tabeli sa 12 bodova. Budi se i hanska Morava. Pole prošlonedeljne katastrofe u Donjoj Lomnici (gde su poraženi sa 5:1), Hančani su u ovom kolu na svom terenu savladali ekipu Kosovca sa 4:1. Strelci su bili Đorđe Mladenović, Marjan Petrović, Jovan Stanojević i Veselin Velinović. Morava trenutno zauzima deveto mesto (liga ima 12 klubova) sa 6 bodova.

Najnovije vesti