Vranju 25 miliona od države za energetsku sanaciju vrtića Boško Buha

Dvadeset pet miliona dinara dobio je Grad Vranje na osnovu javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za energetsku sanaciju Vrtića Boško Buha u Vranju, saopšteno je iz gradske Službe za odnose s javnošću.

Ukupna vrednost investicije je oko 35,9 miliona dinara.

Energetska menadžerka Danijela Bandović rekla je za zvaničan gradski sajt da će radovi na energetskoj sanaciji "obuhvatiti zamenu stolarije, izolaciju fasadnih zidova i krova, zamenu postojeće rasvete led rasvetom, rekonstrukciju termo tehničkih instalacija, priključenje objekta na sistem daljinskog grejanja i ugradnju solarne elektrane na krovu objekta".

Ministarstvo je, kako se navodi, ove godine izdvojilo 800 miliona dinara za energetsku sanaciju vrtića i predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, biblioteka, domova kulture, zdravstvenih ustanova, zgrada opštinskih uprava, rekonstrukciju javnog osvetljenja u 41 opštini i gradu.

Ukupna vrednost ulaganja ministarstva i lokalnih samouprava iznosi oko 1,3 milijardu dinara, tvrdi ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Ugovori su uručeni za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja u 41 opštini i gradu u Srbiji.

Najnovije vesti