Vranjska opozicija: Da li je na snimku konzumiranja narkotika visoki funkcioner gradske vlasti

Stranke opozicije u Vranju oglasile su se u subotu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama i spekulacija da se na snimku nalazi visoki gradski funkcioner, navodno, u eksplicitnoj situaciji "konzumiranja narkotika".

Potpisani predstavnici opozicionih političkih partija, zastupljenih u Skupštini grada Vranja, navode da u vezi s tim imaju četiri zahteva.

Najpre, hitno obraćanje rukovodstva grada Vranja, sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem na čelu, radi potvrđivanja ili demantovanja nagađanja o tome da se na snimku navodno nalazi gradski funkcioner.

Ako se to potvrdi, zahtevaju hitnu reakciju nadležnih državnih organa u utvrđivanju veza tog funkcionera i događaja sa snimka.

Ukoliko se utvrdi da se na snimku nalazi ta osoba, zahtevaju hitno sazivanje sednice gradskog parlamenta i razrešenje visokog lokalnog funkcionera.

I na kraju, zahteva se i hitna ostavka gradonačelnika Slobodana Milenkovića, u slučaju da se svi navodi pokažu kao tačni.

"Jedino ovakvim sledom događaja, rukovodstvo grada može našim sugrađanima pokazati da je apsolutno neprihvatljivo promovisanje narkomanije od strane najviših funkcionera gradske vlasti, te da Vranjanke i Vranjanci ipak zaslužuju mnogo bolje", piše u saopštenju koje su potpisali predstavnici lokalnih odbora Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Srbija centar - SRCE, Pokreta slobodnih građana, Ekološkog ustanka i Demokratske stranke.

Najnovije vesti