Jelena Stojanović iz Vranja pobedila je na četvrtoj Pihtijadi koja je održana u Mesnoj zajednici Odžinka u Vranju.
Bila je najbolja među 22 takmičara.
Odlukom žirija degustatora sa Marijanom Markovićem na čelu drugo mesto pripalo je Svetislavu Trajkoviću, a treće Verici Antić.
Najboljima su uručene zahvalnice.
Organizator pihtijade bila je Mesna zajednica Odžinka.
PIHTIJE OD SVINJSKIH NOGICA
Potrebno je: kilogram svinjskih nožica, kilogram svinjskih ušiju ili kožurica, glavica belog luka, 3 jaja, 3 veće šargarepe, kašika začina C, biber, so.
Dobro očišćene i oprane nožice i kožurice naliti vodom i staviti da se kuvaju sa očišćenom šargarepom, belim lukom, začinom C, solju i biberom ( najbolje u ekspres loncu ).
Kada je meso mekano odvojiti ga od kostiju.
U činijice poredjati kolutove tvrdo kuvanih jaja, kolutove kuvane šargarepe i komadiće mesa i kožurica i preliti vodom u kojoj se sve kuvalo.
Ostaviti na hladnom da se stegne.