Vranjancima tri boda u Kladovu: Đerdap - Dinamo Jug 0:2

Fudbaleri Dinamo Jug-a ostvarili su novu prvenstvenu pobedu, savladavši na gostovanju Đerdapa u Kladovu sa 0:2 (0:0), u utakmici 7. kola Srpske lige Istok.

Otpor žilavog protivnika, koji se nalazi na začelju tabele, Vranjanci su slomili u drugom poluvremenu, golovima Aleksandra Stojkovića (prvog strelca lige sa osam golova) u 61. i Zlatka Anđelovića u 75. minutu.

Ovom pobedom zadržali su prvo mesto na tabeli, na koje su se vratili u prošlom kolu pobedom (2:0) nad Radničkim iz Pirota u Vranju.

Trener Vranjanaca Marko Jovanović rekao je posle utakmice za Vranje news da je utakmica sa Đerdapom bila teška, jer je reč o ekipi koja će se najverovatnije boriti za opstanak, ali koja se ne predaje, što pobedi daje na važnosti i značaju.

"Zadovoljni smo današnjim izdanjem; odigrali smo vrlo koncentrisano i odgovorno, imali od prvog minuta kontrolu utakmice, ali smo tek u drugom poluvremenu i posle sat vremena igre uspeli da probijemo tvrdi oklop protivnika.

Odigrali smo možda najlepšu akciju od početka prvenstva, koju je pogotkom krunisao Stojković.

Otpor protivnika slomili smo nakon gola Anđelovića petnaest minuta pre kraja.

Pohvalio bih partiju naših defanzivaca i sjajnu igru Vasilija Spasića", rekao je Jovanović za naš portal.

On je izrazio nadu da će u narednom kolu njegov tim "potvrditi ovaj brejk i ostvariti novu pobedu".

Do tri nova prvenstvena boda Vranjanci će pokušati da dođu narednog vikenda protiv ekipe Trstenika PPT na Stadionu Jumko u Vranju.

Trsteničani, koji zauzimaju četrnaesto mesto na tabeli i do ovog kola imali su samo bod, napravili su iznenađenje ove subote, pobedivši kao domaćini favorizovanog Timoka 1919 iz Zaječara sa 1:0.

Najnovije vesti