Vranjanci nastavili sa pobedama: Jedinstvo (P) - Dinamo Jug 1:3

Fudbaleri Dinamo Jug-a ostvarili su novi prvenstveni trijumf u Srpskoj ligi Istok pobedivši u 9. kolu Jedinstvo u Paraćinu sa 1:3 (0:1).

Vranjance je u vođstvo doveo golgeter Aleksandar Stojković u 13. minutu i s tim rezultatom otišlo se na odmor.

U drugom poluvremenu mreže su mirovale do 84. minuta, kada je Nikola Savić duplirao vodstvo vranjskog tima.

Dozu zebnje u redove srpskoligaša iz Vranja uneo je gol igrača domaćih Đorđa Mitića u 88. minutu za 1:2 , ali je sve nade Jedinstva golom u 89. minitu ugasio Zlatko Anđelović, postavivši konačan rezultat - 1:3.

Dinamo Jug je posle devet kola i dalje lider na tabeli Srpske lige Istok sa 22 boda, a u stopu ga sa bodom manje prati Morava 1918 iz Ćuprije.

Treći je zaječarski Timok 1919 sa 17 bodova.

Dinamo Jug će u narednom kolu dočekati šestoplasirano Jedinstvo 1936 iz Kruševca.

Jovanović: Najzrelije do sada

Trener Dinamo Jug-a Marko Jovanović rekao ne posle utakmice za Vranje news da je zadovoljan današnjom pobedom.

"Izgledali smo možda i najzrelije do sada. Možda nismo stvorili toliko veliki broj šansi kao u prethodnim utakmicama, ali smo imali sjajnu kontrolu igre. Paraćin je jedan kvalitetan tim, pokazali su i želju i borbu danas, a mene raduje što smo mi diktirali ritam tokom devedeset minuta, usporavali i ubrzavali igru kako smo želeli, i bili sjajni u reakciji na izgubljenu loptu. Tako da nismo protivniku dozvoljavali da nas ugrozi iz tranzicije. Bili smo sjajni u posedu lopte, precizni u završnici i gotovo sve kažnjavali. Čak i lopte koje smo gubili danas, gubili smo na protivničkoj polovini, daleko od našeg gola i sredine terena. Posebno smo opasni bili u poslednjih petnaest minuta kada smo odbranu postavili u malo nižem bloku i ostavili brzi četverac Mitrović, Anđelović, Savić i Gligorijević da otvaraju kontranapade, iz čega su došli drugi i treći gol. Ostaje nam da se lepo odmorimo i oporavimo i nadam se da ćemo već u nedelju nastaviti u istom ritmu", rekao je Jovanović za naš portal.

Najnovije vesti