Vranjanci izrešetali mrežu Popovčana: Dinamo Jug - Budućnost 4:0

Fudbaleri Dinamo Jug-a pobedili su u sredu Budućnost iz Popovca sa 4:0, u prekinutoj pa ponovo odigranoj utakmici 2. kola Srpske lige Istok.

Na Stadionu Jumko u Vranju strelci za Vranjance bili su Aleksandar Stojković (het trik, golovi u 2, 9 i 76. minutu) i Nikola Petković, koji je mrežu gostiju pogodio u 49. minutu.

Trener vranjskog tima Marko Jovanović rekao je posle utakmice za Vranje news da su je njegovi igrači otvorili na najbolji mogući način - ranim golom iz prekida u 2. minutu, dok je već u 9. minutu na semaforu stajalo 2:0.

"Drugi gol postigli smo iz lepe akcije i nakon toga uspostavili potpunu kontrolu nad utakmicom.

Diktirali smo tempo tokom svih 90 minuta i nismo protivniku dozvolili da stvori ijednu šansu.

Rezultat je mogao biti ubedljiviji, ali je i ovo idealan start sezone", kazao je Jovanović za naš portal.

On je dodao da ga raduje "zrelost koju pokazuju fudbaleri i kvalitet igre".

"Nastavićemo još jače i pokušaćemo da se i u nedelju, sa teškog gostovanja u Paraćinu, vratimo sa novim bodovima", naveo je trener Dinamo Jug-a.

Jovanović: Vraćamo kult fudbala

"Zadovoljam sam igrom i rezultatom, srećan sam kako izgledamo kao tim i mislim da smo na pravom putu da napravimo ono što želimo. Ono što mi se kao Vranjancu ne dopada jeste to da smo izgubili kult fudbala, da je negde nestala ljubav prema ovom sportu. Smatram da ovaj novi klub, ova nova fudbalska energija i mladost, treba da budu ispraćeni mnogo boljom posetom na tribinama. Očekujem da će naš grad i ljubitelji fudbala u njemu prepoznati momenat", naveo je još trener Jovanović u izjavi za Vranje news.

Fudbaleri Dinamo Jug-a nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova, a zbog bolje gol razlike nalaze se na čelu tabele, iako isti broj bodova ima još i Timok 1919 iz Zaječara.

U narednom kolu Vranjanci će gostovati SFS Borcu u Paraćinu, ekipi koja posla odigrana dva boda ima samo jedan osvojen bod (iz prvog kola na svom terenu protiv Jagodine).

Susret između Paraćinaca i Vranjanaca zakazan je za nedelju.

Najnovije vesti