Više članova JS u Vranju napustili stranku, prelaze kod Zavetnika

Više članova gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju napustili su stranku i najavili prelazak u redove Srpske stranke Zavetnici (ministarke Milice Đurđević Stamenkovski), saopštio je u sredu na konferenciji za medije Goran Stojković, do danas potpredsednik JS-a u Vranju.

On je u obraćanju javnosti kao razlog napuštanja ove stranke naveo "samovolju" predsednika JS Vranje i potpredsednika stranke Dejana Manića.

Stojković je kazao da su iz JS otišli on i drugi potpredsednik Dejan Stojanović, koordinatorka Aktiva žena Sunčica Aleksić, predsednik GrO JS u Preševu Bojan Anđelković i još nekoliko članova gradskog odbora.

"Jedinstvenoj Srbiji smo pisanim putem dostavili naše ostavke.

Stranku su napustili ljudi iz prvog ešalona.

Razlog je samovolja predsednika našeg odbora; ne želimo više da budemo u njegovoj senci", kazao je Stojković.

On je dodao da svaka stranka "treba da počiva na demokratskim principima".

"Pokušavali smo da uspostavimo takav sistem funkcionisanja u našoj partiji, ali nismo uspeli.

Na kraju je to čak bilo na ivici fizičkog obračuna", rekao je Stojković.

On je dodao da su sada već bivši članovi JS-a još ranije uspostavili kontakt sa predsednicom Zavetnika Milicom Đurđević Stamenkovski u vezi sa formiranjem povereništva Zavetnika, stranke koja u Vranju praktično ne postoji od povratka Dragana Nikolića Nike u redove SNS-a.

"Dogovorili smo se o svemu za deset minuta", rekao je Stojković pred novinarima, rekavši da je politika Zavetnika kompatibilna sa onim za šta se zalažu sada već bivši članovi lokalnog JS-a.

Manić: Bez komentara

Predsednik Jedinstvene Srbije u Vranju i potpredsednik ove stranke Dejan Manić, na pitanje novinara Vranje news-a da prokomentariše prelazak više članova u redove Zavetnika, odgovorio je vrlo kratko.

"Nemam nikakav komentar", kazao je Manić za naš portal.

Među onima koji su napustili stranku su čak tri odbornika u Skupštini grada Vranja. Manić ostaje jedini odbornik JS-a u gradskom parlamentu, a u toj odborničkoj grupi su još dva odbornika POKS-a.

Najnovije vesti