Visoka škola kvizom znanja skrenula pažnju na goruće ekološke probleme (FOTO)

U kvizu „Zaštitarenje-kvizičarenje“, koji je u utorak održan u Visokoj školi primenjenih strukovnih studija u Vranju, povodom Dana zaštite životne sredine, prvu nagradu i tri tablet računara osvojio je tim "Magazin", koji su činili Marija Ristić, Milica Ristić i Stefan Trajković.

Drugu i treću nagradu, blu-tut zvučnike i USB prenosive memorije, osvojili su timovi "Pirane" (Andrijana Mišić, Jelena Stojanović i Strahinja Đorđević) i "Braća", u kojem su bili Anđela Mladenović, Jovan Cvetković i Milan Nikolić.

- Zadovoljstvo i pozitivni utisci svih prisutnih na Kvizu nagoveštavaju da je ovo samo jedna od prvih uspešno realizovanih događaja Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju u saradnji sa Sosijete ženeral bankom - poručuju iz Visoke škole.

Ove godine, po prvi put, Dan zaštite životne sredine obeležen je na Visokoj školi pilot projektom - nagradnim kvizom za studente, pod pokroviteljstvom Sosijete ženeral banke koja je i obezbedila nagrade za prva tri mesta.

„Zaštitarenje-kvizičarenje“ je kviz provere znanja, informisanosti i sposobnosti procene, osmišljen od strane tima nastavnika Škole za studente radi razvijanja kompetencija savremenog čoveka u 21. veku.

Na ovaj dan, ustanovljen još 1974. godine, UN skreću pažnju vlada država i najšire javnosti na goruća pitanja zaštite životne sredine i potrebu njihovog kontinuiranog rešavanja.

Najnovije vesti