Više od 40 boksova cigareta otkriveno u prtljagu automobila na Preševu

Vranje - Četrdeset četiri boksa cigareta pronašli su carinski službenici na graničnom prelazu Preševo, saopšteno je iz Uprave carina.

Cigarete su otkrivene kada je iz smera Severne Makedonije na red za redovnu kontrolu pristigao mercedes stranih registarskih oznaka, kojim je putovala četvoročlana porodica.

"Carinski službenici su tokom pregleda prvo pronašli 30 boksova ispod stvari u koferu, a potom još 14 u duplom dnu putne torbe.

Reč je o cigaretama marki Marlboro, Davidoff i Winston, koje su putnici po sopstvenoj izjavi poneli u Švajcarsku gde rade, jer im je cena u toj zemlji veća.

Međutim, kako je u svakoj zemlji količina akciznih proizvoda koji se mogu uneti ograničena, tako i pri ulasku u Republiku Srbiju putnici u ličnom prtljagu mogu preneti najviše 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuću kombinaciju navedenih proizvoda", saopšteno je iz Carine.

Putnici su procesuirani po hitnom postupku, a prekršajni sudovi su doneli pravnosnažne presude kojima su kažnjeni novčanom kaznom i zaštitnom merom trajnog oduzimanja sporne akcizne robe.

Najnovije vesti