Sprečen pokušaj krijumčarenja municije na prelazu Preševo FOTO

Vranje - Pokušaj krijumčarenja municije otkrili su i sprečili carinski službenici u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Preševo, saopšteno je iz Uprave carina.

Na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil sa kamp prikolicom stranih registarskih oznaka, vozač automobila je službenicima rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, tokom detaljnog pregleda vozila i prikolice "zatečeno je drugačije stanje", navode iz Carine.

"U kamper prikolici se nalazio jedan crni ranac, u čijem džepu je otkriveno 35 pištoljskih metaka kalibra 6,35mm, koji su zajedno sa vozačem predati u dalju nadležnost MUP.

Bez obzira da li se radi o oružju koje je u funkciji ili pak samo o kolekcionarskim primercima i njihovim delovima, prijavljivanje robe, a naročito one koja može imati višestruku namenu – obavezno je i predstavlja dužnost svakog putnika.

Podsetimo da je putnicima dozvoljeno da u Republiku Srbiju privremeno unesu oružje i municiju samo kada dolaze u organizovani lov, i to u organizaciji Lovačkog saveza Srbije ili druge za to ovlašćene organizacije, kao i radi učestvovanja na sportskoj manifestaciji", piše u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti