SNS Vranje: Ponoš daje legitimitet onima koji bi da otrgnu Kosovo

Savet za informisanje SNS Vranje oglasio se u subotu saopštenjem, reagujući na navode Zdravka Ponoša koji je, u petak uveče na konfrenciji za medije u Vranju, izjavio da je Aleksandar Vučić u sinoćnjem TV obraćanju proglasio kapitulaciju Kosova, te da je u diplomatskom i političkom smislu "Kurti pobedio Vučića".

Saopštenje vranjskih naprednjaka prenosimo u celosti.

"Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija centar - SRCE, je pred čitavom domaćom javnošću, na konferenciji za štampu u Vranju, Aljbina Kurtija proglasio pobednikom.

Stao je otvoreno rame uz rame sa samoprozvanim premijerom nepostojeće nezavisne države Kosovo i tim činom dao legitimitet onima koji bi po scenariju započetim još u periodu bivše vlasti, otrgli južnu srpsku pokrajinu od ostatka Srbije.

Onda, kao i danas, za sve vreme bezuslovne i nekompromisne borbe za Srbe i teritorije Srbije na Kosovu i Metohiji, ostao je uz Srbe na KiM-u nepokolebljivi faktor napretka i stabilnosti čitavog regiona, Aleksandar Vučić.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Vranje podržava napore predsednika Aleksandra Vučića u očuvanju mira i stabilnosti u gotovo nemogućim uslovima za Srbe na prostoru KiM-a.

Samo uz Aleksandra Vučića, sačuvaćemo duh našeg slobodarskog naroda koji niko i ništa neće uspeti da pobedi", piše u saopštenju vranjskih naprednjaka.

Najnovije vesti